Εκατοντάδες μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου στην κατάσβεση πυρκαγιών

Εκατοντάδες μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής (Κ.Ο.Κ. &Δ.Α.Ζ.) συμμετέχουν ως εθελοντές τις τελευταίες μέρες στις διαδοχικές επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εν λόγω Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρεται, «υπό τις οδηγίες των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων, τα μέλη της Ομοσπονδίας, πλήρως ευαισθητοποιημένα σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχουν οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους μας».

Προστίθεται

πως 25 σύλλογοι συμμετείχαν τις τελευταίες μέρες στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, ενώ σημειώνεται ότι πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό, οι σύλλογοι διαθέτουν οχήματα που μπορούν να μεταφέρουν ντεπόζιτα νερού.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Πεκρής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Ομοσπονδίας για την εθελοντική συνδρομή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πεκρής ανέφερε ότι «τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η ηγεσία της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση της κατάστασης ενόψει και της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου» προσθέτοντας πως «με χιλιάδες κυνηγούς στην ύπαιθρο, οι οδηγίες μας προς τους συλλόγους, θα είναι συγκεκριμένες και θα εστιάζουν στην πρόληψη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα