Εκατόν άθικτες σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν στη Νεκρόπολη της Σακκάρα του Καΐρου

Είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 2020 για την Αίγυπτο και αποτελεί μόλις το 1% όσων βρίσκονται θαμμένα στην περιοχή της Νεκρόπολης Σακκάρα του Καΐρου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Αρχαιοτήτων Δρ Χάλιντ Ελ Ανάνι, παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους και διπλωμάτες μία μοναδική συλλογή εκατόν άθικτων σαρκοφάγων της 26ης Δυναστείας.



«Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα αποτελέσματα ανασκαφών, με μία από τις σημαντικότερες να ακολουθεί τις επόμενες ημέρες,

αυτή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και γνωστού αρχαιολόγου Ζάχι Ζαουάς», προσέθεσε ο κ. Ελ Ανάνι.

Οι σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν σφραγισμένες σε βάθος 12 μέτρων και είναι τουλάχιστον 2.500 ετών. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και διατηρούν τα χρώματά τους, τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι. 

Οι σαρκοφάγοι αναμένεται να εκτεθούν στο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πυραμίδων στη Γκίζα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου στην πλατεία Ταχρίρ και στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού. 

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκατόν, Νεκρόπολη, Σακκάρα, Καΐρου,ekaton, nekropoli, sakkara, kaΐrou