Εκατομμύρια καθυστερημένα έσοδα για Πολιτική Αεροπορία

Στα €18,9 εκατομμύρια ανήλθαν τα καθυστερημένα έσοδα του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι τα καθυστερημένα έσοδα που αφορούν, μεταξύ άλλων, Τέλη άδειας χρήσης υποστατικών και χώρων ανέρχονται στα €7,82 εκ., Επιβατικά τέλη στα €4,66 εκ., Τέλη αεροδρομίου στα €4,83 εκ., Τέλη έρευνας αεροπλοϊμότητας στα €235.106 και Παροχή υπηρεσιών στον επενδυτή (Hermes) στα €1,25 εκ.

Αναφέρεται επίσης ότι ποσό

ύψους €10,08 εκ. οφείλεται από τις Κυπριακές Αερογραμμές (άδειες χρήσης €6,48 εκ. τέλη αεροδρομίου και επιβατικά τέλη €3,6 εκ.).

Στη σύσταση της η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να επισπευτούν όλες οι δυνατές διαδικασίες, για ανάκτηση των καθυστερημένων εσόδων, οι οποίες να τυγχάνουν εποπτείας σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ανώτατο επίπεδο από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την αποφυγή καθυστερήσεων και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων και παρακολούθηση ώστε τα συμφέροντα της Δημοκρατίας να διαφυλάσσονται πλήρως.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα