Ε/κ δικηγόρος, πρώην πολιτειακός αξιωματούχος παρέχει υπηρεσίες στα κατεχόμενα

Ελληνοκύπριος μεγαλοδικηγόρος, πρώην πολιτειακός αξιωματούχος, είναι συνέταιρος με Τουρκοκύπριους σε εταιρεία η οποία διαφημίζει ότι παρέχει συμβουλευτικές και επενδυτικές υπηρεσίες στην Κύπρο, σε διάφορους τομείς μεταξύ αυτών και νομικές υπηρεσίες για το εμπορικό δίκαιο, την διανοητική υπηρεσία αλλά και στον τομέα των ακινήτων και επενδύσεων.

Γίνεται επίσης ξεχωριστή αναφορά στα ακίνητα που περιλαμβάνει αγοραπωλησίες και στα κατεχόμενα.

Ο

Ελληνοκύπριος δικηγόρος εμφανίζεται ως συνέταιρος αλλά και γραμματέας στην εν λόγο εταιρεία η οποία είναι γραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία και έχει ως διεύθυνση την οδό του δικηγορικού του γραφείου.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται και στα κατεχόμενα εδάφη μας, έχοντας δύο γραφεία.

Ο διαχωρισμός που γίνεται μάλιστα είναι μεταξύ γραφείων στη βόρεια Κύπρο και την νότια. 

Συνέταιροι τρεις Τ/κ δικηγόροι κι ένας Ε/κ

Ιδρυτής και Διευθυντής της εταιρείας είναι Τουρκοκύπριος δικηγόρος ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Πρώτος συνεταίρος εμφανίζεται ο Ελληνοκύπριος δικηγόρος. Υπάρχουν επίσης δύο Τουρκοκύπριοι δικηγόροι που κατέχουν παράνομα άδεια από τον λεγόμενο δικηγορικό σύλλογο στα κατεχόμενα. Οι δύο αυτοί λειτουργούν μάλιστα δικό τους δικηγορικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Προκύπτουν πολλαπλά ζητήματα

Πρώτον. Υπάρχουν ποινικές παραβάσεις με ψευδείς παραστάσεις. Ο λόγος είναι επειδή η εταιρεία αυτή διαφημίζει ότι παρέχει νομικές υπηρεσίες και συμβουλές χωρίς να είναι εγγεγραμμένη ως δικηγορική.

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον περί δικηγόρων Νόμο απαγορεύεται. 

Δεύτερον. Υπάρχει πειθαρχικό ζήτημα εκ μέρους των δικηγόρων που είναι μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού. Υπενθυμίζουμε ότι είναι μέλη του ο Ελληνοκύπριος και ο Τουρκοκύπριος, πειθαρχικές ευθύνες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Τρίτον. Η εταιρεία αυτή που ασχολείται με αγοραπωλησίες περιουσιών φαίνεται να ενεργεί χωρίς να εποπτεύεται από τον ΠΔΣ ή την Κεφαλαιαγορά σύμφωνα με τον περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμος. Πιο απλά δεν ελέγχεται όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος. 

Τέταρτον. Το ότι συνεταίροι στην εταιρεία είναι δύο Τουρκοκύπριοι οι οποίοι διαθέτουν κοινό γραφείο στα κατεχόμενα, καταδεικνύει ότι τα πλοκάμια των παράνομων δραστηριοτήτων της εταιρείας απλώνονται και στα κατεχόμενα. 

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ για Δένεια: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών

Keywords
Τυχαία Θέματα