Εισβολή στην Ουκρανία - Ο Σολτς ανακοίνωσε εξοπλισμούς μαμούθ 100 δις ευρώ

Την δημιουργία ενός ταμείου εμβέλειας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στον τομέα της άμυνας μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς σε ομιλία του στη Bundestag, τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2022.

«Από εδώ και στο εξής - χρόνο με τον χρόνο - θα επενδύουμε περισσότερο από το 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην άμυνά μας. Στόχος είναι μια αποτελεσματική, άκρως σύγχρονη και προοδευτική Bundeswehr (οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις)» ανέφερε ο καγκελάριος.

«Η 24η Φεβρουαρίου 2022 σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην

ιστορία της ηπείρου μας. Ο κόσμος θα είναι, πλέον, διαφορετικός. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην ώρα της ανάγκης της», πρόσθεσε ο Σολτς, στην ειδική συνεδρίαση της Bundestag.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι καταχειροκροτήθηκε μετά την ομιλία του, η οποία χαρακτηρίζεται από ξένους αναλυτές ως ιστορική.

«Με την επίθεση στην Ουκρανία, ο Πούτιν ξεκίνησε εν ψυχρώ έναν επιθετικό πόλεμο, για έναν και μόνο λόγο: η ελευθερία των Ουκρανών αμφισβητεί το δικό του καταπιεστικό καθεστώς». Αυτό ήταν απάνθρωπο και αντίθετο με το διεθνές δίκαιο: «Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να το δικαιολογήσει», είπε ο Σολτς και απέσπασε χειροκροτήματα από τους βουλευτές.

‼️Truly historic moment‼️
German Parliament has honoured the fight of Ukraine and all Ukrainians for freedom &their motherland with very very very long standing ovations
Now we look forward to historic political decisions: EU and NATO membership,

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισβολή, Ουκρανία #45, Σολτς, 100,eisvoli, oukrania #45, solts, 100