«Εισβολή» μεδουσών σε κυπριακή θάλασσα- Τι αναφέρει το Τμ.Αλιείας

Έντονη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τις παραλίες της Λεμεσού και την «επιδημία» εξανθημάτων στους λουόμενους.

Συγκεκριμένα, δεκάδες πολίτες ανέφεραν ότι μετά από επίσκεψη στην παραλία Ladys Miles εμφάνισαν εξανθήματα στο σώμα τους. Μετά από επίσκεψη σε γιατρό τους αναφέρθηκε ότι τα εξανθήματα προέρχονται από τσιμπήματα «μωρών- μεδουσών».

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Αλιείας για να μας επιβεβαιώσει την ύπαρξη των συγκεκριμένων μεδουσών στην περιοχή μας ειπώθηκε ότι όντως εμφανίζονται στην περιοχή λόγω κυρίως των ρευμάτων.

Το συγκεκριμένο

είδος υπάρχει σε όλη τη Μεσόγειο και μπορεί εν δυνάμει να βρεθεί σε όλες τις παραλίες της Κύπρου. Πού θα εμφανιστεί όμως εξαρτάται από την κατεύθυνση των ρευμάτων. Ωστόσο, ότι εμφανίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι τυχαίο, θα μπορούσε να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε θάλασσα της Κύπρου.

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας, σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας, είναι πολύ μικρό, μόλις που γίνεται ορατό με γυμνό μάτι. Ο περιορισμός της κίνησης τους είναι ο λόγος που κινούνται μέσω των ρευμάτων. Μάλιστα, είναι πολύ σημαντικές για το οικοσύστημα, αφού είναι τροφή για τις χελώνες.

Όσον αφορά στους κινδύνους για τον άνθρωπο, όπως μας αναφέρθηκε, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αφού τα συμπτώματα είναι μόνο τα εξανθήματα που προκαλούνται από την αλλεργική αντίδραση. Εντούτοις, καλούνται όσοι εμφανίζουν τα εξανθήματα να επισκέπτονται γιατρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα