Είστε θύμα σεξουαλικής βίας; - Τα emoticons υποστήριξης

Θύματα σεξουαλικής βίας άρχισαν στοχευμένη εκστρατεία με την ανάρτηση συγκεκριμένων φωτογραφιών και hastags στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εκστρατεία αυτή άρχισε όταν η ισλανδική σελίδα στο Facebook «Beauty Tips», ρώτησε τους fans της αν υπήρξαν ποτέ θύματα σεξουαλικής βίας. Ήταν πολλοί εκείνοι που συμμετείχαν στη συζήτηση και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες.

Προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια περιστατικά και ο κόσμος να δείξει την υποστήριξή του, υπάρχουν δυο φωτογραφίες που μπορεί κάποιος να αναρτήσει στο λογαριασμό του αναλόγως με αυτό που θέλει να εκφράσει.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία με το emoticon χρώματος πορτοκαλί χρησιμοποιείται από άτομα που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής βίας ενώ η κίτρινη φωτογραφία αφορά την υποστήριξη προς αυτά τα θύματα.


Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως τα άτομα που δείχνουν την υποστήριξή τους χρησιμοποιούν συγκεκριμένα hashtags με διαφορετικές σημασίες. Αυτά είναι τα #konurtala (women speak), #þöggun (silenced) και #outloud.

Η όλη αυτή εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στον περιορισμό των ατόμων που πέφτουν θύματα αυτής της βίας.

Πηγή: Metro.co.com

Keywords
Τυχαία Θέματα