Εισήγηση για αποβολή Κατσουρίδη από το ΑΚΕΛ

Εισήγηση για αποβολή του τέως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Κατσουρίδη, με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση της Δρομολαξιάς θα βρεθεί ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ.

Το SigmaLive, επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Λουκαϊδη ο οποίος ωστόσο στο παρόν στάδιο δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Σύμφωνα

με το ρεπορτάζ, η ηγεσία του κόμματος, η οποία διενήργησε εσωκομματική διαδικασία αναφορικά με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, εντοπίζει πιθανές ευθύνες άλλων στελεχών, πέραν του Βενιζέλου Ζαννέττου τον οποίο και υπερασπίστηκε δημοσίως.

Εδώ και μερικές βδομάδες, η επιτροπή ελέγχου που ανέλαβε την έρευνα εντός του ΑΚΕΛ, κατέληξε σε συγκεκριμένο πόρισμα το οποίο προωθήθηκε στη Γραμματεία του κόμματος και στη συνέχεια στο Πολιτικό Γραφείο.

Μετά από αξιολόγηση και τοποθέτηση των μελών του σώματος, πλέον πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ενόψει της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος την Παρασκευή, υπάρχει εισήγηση για λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κατσουρίδη με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση Δρομολαξιάς.

Το SigmaLive επιχείρησε πάντως να επικοινωνήσει και με τον ίδιο χωρίς αποτέλεσμα.

Πάντως κύκλοι που πρόσκεινται στο Νίκο Κατσουρίδη, εκφράζουν πάντως την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι σήμερα πρωί, υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στο ΑΚΕΛ προκειμένου να του δοθεί το πόρισμα, χωρίς όμως τη μαρτυρία. Συνεπώς, αναφέρουν, δεν μπορεί να εξηγηθεί η διαρροή της εν λόγω πληροφορίας ένα 24ωρο πριν το ραντεβού, κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολιτικού ξεκαθαρίσματος εντός του κόμματος της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα