Έιντε: Να γίνει καλύτερος χειρισμός δημοσίων ανακοινώσεων

Πρέπει να εργαστούμε καλύτερα αναφορικά με το κομμάτι των δημοσίων ανακοινώσεων, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιντε.

Όπως είπε, υπάρχουν θέματα για τα οποία υπάρχει συμφωνία γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν όμως παρουσιάζεται μέρος μόνο της ιστορίας, μπορεί να δημιουργηθεί κάποια σύγχυση.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στα κατεχόμενα, ενόψει της επόμενης συνάντησης των ηγετών το Σάββατο, ο κ. Έιντε χαρακτήρισε

«υγιή» μια συζήτηση των ηγετών αναφορικά με το χειρισμό των δημοσίων ανακοινώσεων και κατά πόσο υπάρχει κάτι το οποίο μπορούν να μοιραστούν από κοινού.

Όπως είπε, ο ίδιος μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις βλέπει να υπάρχει καλή πρόοδος στις συνομιλίες, όταν όμως διαβάζει τις εφημερίδες στην κάθε πλευρά, «βρίσκομαι σε παντελή σύγχυση κατά πόσο υπάρχει συμφωνία».

Υπάρχει συμφωνία σε αρκετά σημεία, συνέχισε, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του προς τους αναγνώστες των εφημερίδων που, όπως είπε, μπερδεύονται με τα όσα διαβάζουν.

Κατέληξε, λέγοντας ότι είναι οι ηγέτες που θα αποφασίσουν πώς θα χειριστούν το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη για την εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Έιντε είπε ότι είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις ότι το θέμα είναι προς διαπραγμάτευση.

«Αν διαβάσει κανείς τι είπε [ο Πρόεδρος Αναστασιάδης], απλώς αναφερόταν στο γεγονός ότι η μια πλευρά έχει τη μια άποψη και η άλλη πλευρά την αντίθετη άποψη» και πρόσθεσε ξεκάθαρα ότι το θέμα τυγχάνει διαπραγμάτευσης, είπε ο Ειδικός Σύμβουλος.

Οι δύο αυτές θέσεις είναι καλά γνωστές και δεν πρέπει να αποτελούν είδηση για οποιονδήποτε, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα