Εικονικοί γάμοι: Στα χνάρια των μεσαζόντων σε Κύπρο και Ρουμανία

Το κουβάρι νέας υπόθεσης εικονικών γάμων προσπαθεί να ξετυλίξει η Αστυνομία.

Σε συνεργασία με την Ιντερπολ, έστησε μπλόκο και συνέλαβε 11 γυναίκες από την Ρουμανία που αφίχθησαν χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ανακρινόμενες παραδέχθηκαν πως αφίχθηκαν στο νησί με σκοπό το γάμο με υπηκόους τρίτων χωρών.

"Ανακρινόμενες είχαν παραδεχθεί πως είχαν δεχτεί αριθμό χρημάτων στην χώρα τους για να έρθουν στην Κύπρο. Από 700 μέχρι 1000 ευρώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατέχουμε", ανέφερε ο

Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. 

Οι διωκτικές αρχές αναζητούν τους ανθρώπους που μεσολάβησαν για την τέλεση των εικονικών γάμων τόσο στην Κύπρο τόσο και στο εξωτερικό. 

"Όσο αφορά τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην χώρα από την οποία κατάγονται οι συγκεκριμένες γυναίκες, γίνεται μία συνεργασία με τις αρχές τις χώρας αυτής μέσω της ίντερπολ και των κυπριακών αρχών", σημείωσε ο Εκπρόσωπος. 

Οι δέκα γυναίκες στάλθηκαν πίσω στην πατρίδα τους ενώ η ενδέκατη κρατείται, καθώς διερευνάται αν ήταν η εγκέφαλος της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ, οι εμπλεκόμενοι στοχεύουν άτομα τα οποία έχουν οικονομικές δυσκολίες ή είναι πιο ευάλωτοι κοινωνικά. 

Αφού πείσουν τα άτομα αυτά βρίσκουν τους πελάτες - αλλοδαπούς από τρίτες χώρες - που θέλουν να εξασφαλίσουν καθεστώς νόμιμης διαμονής και με το κατάλληλο αντίτιμο, που φτάνει και τις δέκα χιλιάδες ευρώ, τελείται ο γάμος. 

Τα χρήματα διαμοιράζονται τόσο στους μεσάζοντες, που παίρνουν το μερίδιο τους, αλλά και στους Ευρωπαίους γαμπρούς και νύφες.

Η συμφωνία όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ισχύει για δύο χρόνια και έπειτα μπορούν να πάρουν διαζύγιο.

 Στο σπίτι του ατόμου τρίτης χώρας πρέπει να υπάρχουν και προσωπικά αντικείμενα, όπως ρουχισμός και άλλα είδη, ώστε σε περίπτωση ελέγχου να είναι προετοιμασμένοι. 

Ως μέρος της συμφωνίας είναι να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα ώστε να δείχνουν όλα φυσιολογικά.

Στο μεταξύ στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να τεθούν προς έγκριση τα αναθεωρημένα νομοσχέδια, που αφορούν στους εικονικούς γάμους.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ενέκρινε τα τρία αναθεωρημένα κείμενα, τα οποία αφορούν στον περί αλλοδαπών νόμο, στον περί γάμου νόμο και στον περί πολιτικής συμβίωσης νόμο αναφορικά με τους εικονικούς γάμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εικονικοί, Κύπρο, Ρουμανία,eikonikoi, kypro, roumania