Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη- Βατραχάνθρωποι στις έρευνες (vid)

Πλήρως αποκλεισμένα χωριά, διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, εκκενώσεις οικημάτων, κατεστραμμένες γέφυρες και αγωνία για την τύχη του 61χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος αγνοείται μετά την παράσυρση του οχήματός του από χείμαρρο.

Αυτή τα χαρακτηριστικά συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί σήμερα, Τρίτη, στην Κρήτη μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ωκεανίς», που έπληξε περισσότερο τα Χανιά.

Με το πρώτο φως

της ημέρας, ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου πατέρα πέντε παιδιών. Στις έρευνες συμμετέχουν, σύμφωνα με το flashnews.gr, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, της 3ης ΕΜΑΚ και εθελοντών, μία ομάδα βατραχανθρώπων και ειδικό πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα.
Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο 61χρονος έχουν βελτιωθεί, βοηθώντας τις έρευνες.

Στη μάχη ρίχνεται και ο Ελληνικός Στρατός

Την ίδια στιγμή, στον απόηχο των εκτεταμένων καταστροφών, ο ελληνικός στρατός αποστέλλει μονάδες του Μηχανικού, ώστε να στηθούν σιδερένιες γέφυρες, στα σημεία όπου είχαν καταρρεύσει γέφυρες, όπως αυτές του Κερίτη και του Πλατανιά.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο ελληνικός ετρατός αναμένεται, να συνδράμει και ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα