Ειδικός απαντά γιατί ξέσπασαν οι φωτιές στα εργοστάσια στο Γέρι (vid)

Για το φαινόμενο των πυρκαγιών σε εργοστάσια ανακύκλωσης μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Χημικός Περιβαλλοντολόγος Μηχανικός στο Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτή, Μιχάλης Λοϊζίδης.

Σε ερώτηση γιατί βλέπουμε να ξεσπούν φωτιές σε τέτοια εργοστάσια, απάντησε ότι «σε άλλα θέματα υπάρχουν πρωτόκολλα, τα οποία κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα βελτιώνονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δύο βιομηχανίες, οι οποίες δεν θα έπρεπε να μπορούν εύκολα να αναφλεγούν. Για να υπάρχει αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο σε αυτές τις δύο βιομηχανίες αλλά και σε όλες τις μονάδες ανακύκλωσης, πάει να πει ότι η διαδικασία

που τα φυλάμε προσωρινά και η διαδικασία που αδειάζουμε τα οχήματα (την καύσιμη ύλη), εάν μιλάμε για τη συγκεκριμένη βιομηχανία, δεν είναι ικανοποιητικές.

Εκ του αποτελέσματος, στη Μηχανολογία, λες είχα δύο μονάδες στην περιοχή και πήραν φωτιά, δεν συζητάμε εάν ήταν σωστό ή λάθος, ήταν λάθος. Ήταν λάθος τα συστήματα που είχαμε στον χώρο, διαφορετικά δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα».

Σε ερώτηση εάν γίνονται έλεγχοι, απάντησε ότι «δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι, δεν υπάρχει μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης. Διερωτάται τι γύρευε στον χώρο δράσης εύφλεκτη ύλη και εάν ακούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία γι αυτά τα θέματα. 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Γερίου (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειδικός, Γέρι,eidikos, geri