Είδε τους γονείς ο Πρόδρομος-Ζήτησαν προαιρετική χρήση μάσκας στα Δημοτικά

Συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης είχε το απόγευμα του Σαββάτου (27/11) ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου μετά και τις έντονες αντιδράσεις που έφεραν οι ανακοινώσεις τις Κυβέρνησης για υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τη διενέργεια rapid τεστ στους μικρούς μαθητές.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κος Προδρόμου είπε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία.

«Τα 

μέτρα πάρθηκαν αναγκαία για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών. Στη Δημοτική Εκπαίδευση δεν έχουμε τη δυνατότητα του εμβολιασμού όπως στα μεγαλύτερα παιδιά. Άκουσα τις εισηγήσεις και απόψεις των γονέων και θα τις μεταφέρω στον Υπουργό Υγείας», είπε.

Ο κος Προδρόμου απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς τη Δευτέρα να τηρηθούν οι αποφάσεις και να αποφευχθούν οι ακραίες αντιδράσεις.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή είπε πως έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό και συζήτησαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς.

«Μεταφέραμε τις θέσεις των οργανωμένων συνόλων γονέων όπως το να είναι προαιρετική  η χρήση μάσκας στα δημοτικά και όπως οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κλινικά εργαστήρια εκτός των σχολείων», είπε.

Τέλος ο κος Χριστοφή είπε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνεδρία και οι αποφάσεις των οργανωμένων γονέων θα ανακοινωθούν.

Διαβάστε επίσης: Νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Πάφο και Λάρνακα από γονείς (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα