Είχε πέναλτι και κόκκινη υπέρ τον Απόλλωνα; (ανάλυση Σκαπούλλη και Τσίκινη)

Το λεμεσιανό ντέρμπι ολοκληρώθηκε δίχως γκολ και νικητή, αλλά με τον Απόλλωνα παραπονούμενο για τη διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου, όπως εκφράστηκε ευθέως από τον Γιάννη Πετράκη και εμμέσως από τον Φανούριο Κωνσταντίνου.

Χρήστος Σκαπούλλης (στην εκπομπή «ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ») και Ηρακλής Τσίκινης (στην εκπομπή «Super Monday») πήραν θέση για το χέρι του Ριέρα στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης.

«Το χέρι δεν είναι σε αφύσικη θέση και ο διαιτητής

αυτό εκτίμησε. Ούτε το VAR έκρινε εξόφθαλμο λάθος του διαιτητή. Το χέρι είναι κρεμασμένο κάτω και δεν ήταν ανοικτό, ώστε να δώσει πέναλτι», ανέλυσε τη φάση ο Σκαπούλλης.

«Η μπάλα ταξιδεύει μετά από σέντρα. Σίγουρα η μπάλα βρίσκει στο χέρι, το θέμα είναι αν βρίσκεται σε μη φυσική θέση, αυτό πρέπει να εξετάσουμε. Επίσης να ξεκαθαρίσω ξανά ότι δεν είναι όλα τα χέρια πέναλτι. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Εγώ δεν βρίσκω να είναι σε αφύσικη θέση το χέρι. Πρώτα βρίσκει στο πόδι και μετά στο χέρι η μπάλα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει παράβαση, θα πάω με τον διαιτητή. Η μπάλα δεν πάει απευθείας στο χέρι, είναι ένα χέρι σε φυσική θέση. Είναι μια φάση 50-50 για τον διαιτητή, θα μπορούσε να τον στείλει και ο VARίστας να το δει σε πολλά ριπλέι. Εγώ όπως την είδα θεωρώ ότι δεν είναι παράβαση. Αν πήγαινε απευθείας στο χέρι, τότε θα μιλούσαμε για άλλη φάση», σχολίασε ο Τσίκινης.

Σε ό,τι αφορά τη φάση του 51ου λεπτού, στην οποία ο Απόλλων διεκδίκησε δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Ζντραβκόβσκι, ο Σκαπούλλης υπογράμμισε: «Ο Νταβόρ είχε κίτρινη κάρτα. Εύλογα η άλλη ομάδα ζητά αποβολή όμως πρέπει να είναι εξόφθαλμη η δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν είναι περίπτωση δεύτερης κάρτας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είχε, Απόλλωνα, Σκαπούλλη, Τσίκινη,eiche, apollona, skapoulli, tsikini