«Είχαμε συμφωνία κυρίων με τον Πλατινί»

Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελβετίας ότι είχε μια «συμφωνία κυρίων» με τον επικεφαλής της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για μια πληρωμή του 2011 που βρέθηκε στο «στόχαστρο» ποινικής έρευνας, η οποία οδήγησε σε αποκλεισμό 90 ημερών για τα δύο στελέχη του ποδοσφαίρου. «Ήταν ένα συμβόλαιο που είχα με τον Μισέλ Πλατινί, μια συμφωνία κυρίων και αυτή ακολουθήθηκε

σε όλη τη διάρκεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπλάτερ στον τηλεοπτικό σταθμό "RROTV", σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.



Στο μεταξύ, ο Ελβετός παράγονας δήλωσε ότι δυσκολεύεται να «χωνέψει» τον αποκλεισμό που του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, αλλά υπογράμμισε πως αισθάνεται ανακουφισμένος. Χαρακτήρισε πραγματικό πλήγμα τον αποκλεισμό που του επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι αυτή δεν χειρίστηκε αρκετά προσεκτικά την έρευνα για τον ίδιο και τον Πλατινί. Επίσης, είπε ότι δεν έχει πάρει απάντηση από την επιτροπή που χειρίζεται την έφεση κατά της ποινής που του επιβλήθηκε από τη FIFA, ενώ τόνισε ότι ήταν ένα σοκ γι' αυτόν όταν ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας άνοιξε ποινική έρευνα εναντίον του. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ηγηθεί του κογκρέσου της FIFA τον Φεβρουάριο, ενώ δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι το κογκρέσο θα αναβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα