Εgypt Today για συνάντηση Χριστοδουλίδη-Σούκρι σε Ρώμη

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι συζήτησε την Πέμπτη με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη για τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δυο χωρών ιδιαίτερα στον τομέα του φυσικού αερίου, αναφέρει η Εgypt Today.

Σύμφωνα με αιγυπτιακή ιστοσελίδα, ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ahmed Abu-Zeid εξέφρασε τα συγχαρητήρια του Πρόεδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Ο Σούκρι, αφού συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την ανάληψη της νέας του θέσης ως Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου,

τόνισε πως είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό.

Οι συνομιλίες, αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ των δύο Υπουργών, εστιάστηκαν σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, με κύριο στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Σούκρι εξέφρασε την εκτίμηση της Αιγύπτου για τις κυπριακές θέσεις υπέρ του Καΐρου, τονίζοντας την έντονη επιθυμία της Αιγύπτου να αναπτύξει τη συνεργασία της με την Κύπρο στον τομέα του φυσικού αερίου.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της οριστικοποίησης των αναγκαίων μέτρων που συνδέονται με την κυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος εργάζεται σε αυτό το θέμα σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε την Αίγυπτο για την υποστήριξή της στο Κυπριακό στα διάφορα διεθνή φόρουμ.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δυο αντρών έγινε στη Ρώμη, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης για στήριξη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, καθώς και της έκτακτης υπουργικής διάσκεψης για την Υπηρεσία UNRWA, για παροχή βοήθειας προς τους Παλαιστινίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα