«Εγκλωβίστηκαν» στην Κύπρο μετά από ακύρωση πτήσης: «Ήταν βρώμικα εκεί μέσα»

Χιλιάδες τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μετά τις ακυρώσεις πτήσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται «κολλημένοι» στην Κύπρο, μετά την «αδικαιολόγητη», όπως την χαρακτηρίζουν, ακύρωσης της πτήσης επιστροφής τους.  

Ο Steve και η Clare Gates βρίσκονταν για διακοπές στο νησί μαζί με τον γιο τους. Μαζί τους ήταν η οικογένεια του Dave και της Helen Ruddle. Υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν στη Βρετανία την 1η Ιουνίου

αλλά, μια εβδομάδα μετά, δεν είχαν καταφέρει να αναχωρήσουν από την Κύπρο μετά την ακύρωση της πτήσης τους.

Ο Steve, μιλώντας στην ITV, είπε: «είναι πολύ αγχωτικό. Η εταιρεία δεν έκανε καμιά προσπάθεια να εξηγήσει τον λόγο για την ακύρωση».

Πάντως, τους δόθηκε η επιλογή ενός voucher ή πτήση με άλλη εταιρεία με ημερομηνία όχι πιο νωρίς από τις 13 Ιουνίου.

Αν και η εταιρεία τους έκλεισε χώρο διαμονής, δεν τον βρήκαν ικανοποιητικό.  «Βρωμούσε όταν μπήκαμε στα δωμάτια. Ήταν βρώμικα εκεί μέσα», είπε ο Steve. Το ξενοδοχείο ήταν, είπαν, υπό κατασκευή με οικοδόμους να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ και πολύ νωρίς το πρωί. «Το πρώτο μας βράδυ ακουγόταν θόρυβος από τρυπάνια και σφυριά. Είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενες, αφού γύρισες όλη τη χώρα να σε βάλουν σε ένα ξενοδοχείο που δεν ήταν ικανοποιητικό και να μην μπορείς να κοιμηθείς εξαιτίας του θορύβου».

Τελικά, έφυγαν από το ξενοδοχείο και βρήκαν μέρος και νοίκιασαν στην ίδια περιοχή. Πλήρωσαν οι ίδιοι την διαμονή τους αλλά δήλωσαν ότι θα ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω όταν επιστρέψουν στη Βρετανία. «Ξοδέψαμε πολλά λεφτά την προηγούμενη εβδομάδα. Απλώς, θέλαμε να μείνουμε σε ένα βιώσιμο μέρος».

Ο λόγος της αναβολής των πτήσεων

Οι επιβάτες υπόκεινται σε ταλαιπωρία τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χιλιάδες υπάλληλοι είχαν απολυθεί και οι εταιρείες τώρα να αγωνίζονται να προσλάβουν νέο προσωπικό για την διεκπεραίωση των ελέγχων ασφαλείας τους. 

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανοί κόλλησαν στην Κύπρο - «Η Freya εξαντλήθηκε από το κλάμα» (ΦΩΤΟ)

Συνέχεια στην ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες στα βρετανικά αεροδρόμια

Keywords
Τυχαία Θέματα