Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης 7 Κύπριοι από Ν. Αφρική

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία παραμένουν από το πρωί της Κυριακής (12/12) επτά Κύπριοι που ταξίδεψαν από την Αφρική μέσω του αεροδρομίου προς τη Λάρνακα.

Πολίτες ανέφεραν στο SigmaLive, πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιβίβασης ενώ κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα όπως αρνητικό μοριακό έλεγχο (PCR) και το Cyprus Flight Pass δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο αεροπλάνο επειδή δεν

είχαν συμπληρώσει σε σχετικό έγγραφο το όνομα του ξενοδοχείου καραντίνας.

Οι ίδιοι όπως μας ανέφεραν δεν είχαν ενημερωθεί ότι χρειαζόταν το σχετικό έγγραφο. Αφού κατάφεραν να το συμπληρώσουν και πάλι δεν τους επιτράπηκε η επιβίβαση λόγω καθυστέρησης.

Αυτή την ώρα και οι επτά Κύπριοι περιφέρονται στο αεροδρόμιο, με τις γερμανικές αρχές να τους απαγορεύουν την έξοδο όπως και την διαμονή τους σε ξενοδοχείο της Γερμανίας μέχρι και την αυριανή πτήση.

Μάλιστα, προχώρησαν σε νέο δειγματοληπτικό έλεγχο PCR πληρώνοντάς 260 ευρώ ο καθένας αφού το τεστ τους λήγει σήμερα στις 19:00 το βράδυ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει σ΄ όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Κύπριος που επέστρεψε από Αφρική: «Εάν είχαμε κορωνοϊό,θα κολλούσαμε 10 άτομα»

«Εγκλωβισμένος» στη Νότιο Αφρική Κύπριος, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»

Keywords
Τυχαία Θέματα