Εγκλωβισμένοι στη Θεσσαλονίκη Κύπριοι επιβάτες - Μεγάλη ταλαιπωρία

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εγκλωβίστηκαν επιβάτες διαφόρων πτήσεων.

Ανάμεσα στους προορισμούς που επηρεαστήκαν από τις καιρικές συνθήκες είναι και η Κύπρος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβάτη αεροπορικής εταιρείας που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Πάφος, ενώ το αεροπλάνο έπρεπε να αναχωρήσει στις 23:00 το βράδυ

της Παρασκευής (4/1), ενημερώθηκαν τα μεσάνυχτα ότι η πτήση ακυρώνεται.

Μετά από αρκετές ώρες ταλαιπωρίας και πιο συγκεκριμένα στις 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/1) οι επιβάτες της πτήσης για Πάφο μεταφέρθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν.

Όπως μας δήλωσαν, στις 12:00 σήμερα (5/1) το μεσημέρι τους μετέφεραν με λεωφορεία ξανά στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, οι επιλογές που τους δίνει η εταιρεία δεν είναι ικανοποιητικές καθώς η επόμενη πτήση που μπορεί να τους εξυπηρετήσει είναι την ερχόμενη Πέμπτη (10/1).

Η Hermes, επιβεβαίωσε στο SigmaLive το γεγονός ότι επηρεάστηκαν πτήσεις από την Θεσσαλονίκη προς την Κύπρο, ωστόσο, όπως ανέφερε ήδη άρχισαν να αποκαθίστανται.

Αναφορικά με την πτήση προς Πάφο η οποία ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 23:00 το βράδυ και ακυρώθηκε, η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με την Hermes, δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να τους επιστρέψει το αντίτιμο ή να ταξιδέψουν με άλλες πτήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Hermes Airports, πτήση η οποία αναχωρούσε από την Πάφο για Θεσσαλονίκη στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής (4/1) δεν κατάφερε να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Κύπρο στις 2:00 τα ξημερώματα και μετά από στάση στο Ηράκλειο.

Καθυστέρηση επίσης παρουσιάστηκε και σήμερα σε πτήση από την Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη καθώς αντί να αναχωρήσει στις 7:00 πρωί αναχώρησε στις 11:00. Επίσης, λόγω κακοκαιρίας ακυρώθηκε πτήση από τον Μόναχο προς την Λάρνακα.

Δείτε αναλυτικά τις πτήσεις που επηρεάστηκαν από και προς Κύπρο λόγω κακοκαιρίας: ΕΔΩ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα του skai.gr, υπογραμμίζει ότι μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί από χθες (4/1) το απόγευμα εκατοντάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας και της χαμηλής νέφωσης, η οποία έως σήμερα το πρωί έχει προκαλέσει την ακύρωση 11 πτήσεων.

Πολλοί άνθρωποι, προσθέτει το δημοσίευμα καταγγέλλουν πως κοιμήθηκαν στους διάδρομους, ακόμα και στις τουαλέτες.

Επιβάτες δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα βάουτσερ που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα