«Έγκλημα» με υπογραφή, αν δεν γίνει αυτή η μεταγραφή

Η μπάλα τιμώρησε τον Απόλλωνα για τη σωρεία χαμένων ευκαιριών στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα. Αν όμως οι «κυανόλευκοι» δεν (αναγνωρίσουν και) καλύψουν τη μεγαλύτερη «τρύπα» στο ρόστερ τους, τότε δεν θα χάσουν δύο βαθμούς, αλλά τον τίτλο. Και η ευθύνη θα τους βαραίνει αποκλειστικά.

Στο «N. PAPAS Group Αμμόχωστος-Επιστροφή» ο λεμεσιανός σύλλογος δεν πήρε όσα έδωσε, αλλά -όπως ορθά

δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης- το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα του επιστρέψει όσα του στέρησε, θα απονεμηθεί αντισταθμιστική δικαιοσύνη.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν πρόκειται να συγχωρέσει ακόμη μια λάθος επιλογή και απόφαση σ’ ένα πρόβλημα που ήδη έχει καταστεί χρόνιο και έχει αποβεί μοιραίο στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Αλεξάντερ Μπίτνερ για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Απόλλων δεν έχει ούτε άλλη επιλογή ούτε άλλη δικαιολογία να μην προχωρήσει στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού με την τελευταία του κίνηση στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι.

Το πρόβλημα του Απόλλωνα δεν είναι (μόνον) ότι δεν έχει επαρκείς ποσοτικά στόπερ και υποχρεώνεται να καλύπτει τα κενά (από τραυματισμούς, τιμωρίες, κόπωση και ντεφορμάρισμα) με υπηρεσιακές λύσεις (βλέπε Χάμπο ή Κατελάρη).

Το πρόβλημα είναι ότι στις πολλές αρετές των Γιούστε και Ρομπέρζ δεν περιλαμβάνεται η ταχύτητα, την οποία δεν πρόκειται ν’ αποκτήσουν στα 32 και στα 33 τους αντιστοίχως. Τουναντίον όσο περνούν τα χρόνια, θα γίνονται πιο αργοί.

Για μια ομάδα που θέλει να παίζει τόσο επιθετικά όσο οι «κυανόλευκοι», η απουσία ενός γρήγορου στόπερ που θα (προλαβαίνει και) θα εξουδετερώνει πάσες και φάσεις στην πλάτη της άμυνας ισοδυναμεί με ποδοσφαιρικό έγκλημα.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Απόλλωνας το έχει (διαπράξει και) πληρώσει με το πιο ακριβό τίμημα: την απώλεια τίτλων. Και τα δύο γκολ που δέχτηκε κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα (και του κόστισαν τον αποκλεισμό στο κύπελλο και την ελαχιστοποίηση της διαφοράς του από την Ομόνοια) ήταν προϊόν της έλλειψης ταχύτητας στα μετόπισθεν.

Τούτων δοθέντων οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την απόκτηση ενός γρήγορου στόπερ, θα είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα -με την υπογραφή όσων αποφασίζουν για τις μεταγραφές στο σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα