«Έφυγε» ο ευεργέτης της Λύσης Παναγιώτης Μάλλης

«Έφυγε» από την ζωή ο ευεργέτης της λύσης Παναγιώτης Μάλλης.

Σε ανάρτηση του ο Δήμος Λύσης αποχαιρετά τον Παναγιώτη Μάλλη.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του:

Ο Δήμος Λύσης με μεγάλη του λύπη ανακοινώνει τον θάνατο του ευεργέτη του και Προέδρου του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ"  που επεσυνέβη σήμερα το πρωί. Ο εκλιπών υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία της Λύσης  και της Κύπρου και πρόσφερε πολλά τόσο στη γενέτειρα του  όσο και στην Κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Το

ίδρυμα Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή  "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ", το οποίο ο ίδιος δημιούργησε εις μνήμη της λατρευτής του συζύγου Έλλης Μαλλή πρόσφερε  μέχρι σήμερα σχεδόν  €1.000.000.= σε Λυσιώτες φοιτητές που ξεπερνούν τους 330.
Η φιλανθρωπία,  η προσφορά, η εντιμότητα και η ανιδιοτέλεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, ήταν βασικά του χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Μαλλής, γεννήθηκε στις 10/8/1934 στη Λύση Αμμοχώστου. Σπούδασε (1966) στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, όπου απέκτησε το δίπλωμα Bachelor of Business Administrations (με διάκριση).
Ακολούθως (1972) φοίτησε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών στη Χάγη, όπου απέκτησε το Diploma in Statistics and National Accounting (με διάκριση).
Από το 1953 – 1973 εργάστηκε ως Στατιστικολόγος.  Από το 1973 – 1977 εργάστηκε ως Ανώτερος Στατιστικολόγος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα ήταν και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χάγης για θέματα Στατιστικής, Οικονομικών και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Την περίοδο 1977 - 1984 εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα ως Διευθυντής Οικονομικής Έρευνας και Προγραμματισμού, ενώ από το 1984 μέχρι το 1987 εργάστηκε ως Προϊστάμενος στο Group Planning and Marketing Devision, της Λαϊκής Τράπεζας. Ακολούθως (1987 – 1990) εργάστηκε ως Προϊστάμενος στο Group Financial Division της Λαϊκής και από το 1990 – 1993 ως Ανώτερος Διευθυντής στο International Banking της Λαϊκής.

Το 1993 πήρε πρόωρη σύνταξη, αλλά για αρκετά χρόνια   συμμετείχε στη Λαϊκή Τράπεζα ως Ειδικός Σύμβουλος (Special Advisor).

Το 2001 συνέστησε και ενέγραψε το Ίδρυμα Παναγιώτη και  Έλλης Μαλλή  "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ", με πρωταρχικό στόχο την παροχή υποτροφιών σε άριστους και  άπορους  μαθητές από τη Λύση (κυρίως) για να συνεχίσουν τις σπουδές σε Πανεπιστήμια είτε στη Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης Μαλλής από τα μαθητικά του χρόνια  με τις επιδόσεις του , και στη συνέχεια  με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τη στάση ζωής και συμπεριφοράς και το αλτρουιστικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτέλεσε, τίμησε το όνομα και την οικογένεια του  αλλά ταυτόχρονα τίμησε  και ευεργέτησε  τη Λύση.

Είναι παράδειγμα προς μίμηση και άξιος κάθε επαίνου και συγχαρητηρίων

To Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του εκλιπόντος ομόφωνα αποφάσισε όπως:


1. Το Δημοτικό Συμβούλιο παραστεί σύσσωμο στην κηδεία.
2. Οι σημαίες  στο Δημαρχείο Λύσης  για 40 ημέρες να είναι μεσίστιες.
3. Ο Δήμος  Λύσης να καλύψει  όλα τα έξοδα της κηδείας
4. Ο Δήμαρχος να εκφωνήσει επικήδειο λόγο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Ο Δήμος Λύσης εισφέρει €1.000.= στο Ίδρυμα Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ  ΛΥΣΗΣ»
6. Σε μεταγενέστερο  στάδιο να πραγματοποιήσει εκδήλωση  τιμής για τον εκλιπόντα και το έργο του.
Ο Δήμος Λύσης σε ένδειξη εκτίμησης για τις μεγάλες δωρεές του εκλιπόντος και την όλη προσφορά του  είχε μετονομάσει πριν έξι χρόνια τη βιβλιοθήκη του σε Βιβλιοθήκη Δήμου Λύσης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΣ  ΜΑΛΛΗ». Στη βιβλιοθήκη του Δήμου είχε δώσει όλα τα βιβλία της πλούσιας βιβλιοθήκης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα