Έφυγε από τη ζωή ο Δρ. Γιώργος Κυριακίδης

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Δρ Γιώργος Κυριακίδης μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του κοινοποίησε μέσω μηνύματός του στο twitter ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Σήμερα έφυγε ο Δρ. Γιώργος Κυριακίδης. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας ξεχωριστός επιστήμονας. pic.twitter.com/G5qT4JW4Kt

Con/nos Christofides (@neokyma13) October 28, 2017

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε ότι ο Δρ. Κυριακίδης ήταν ένας πρωτοπόρος της Ιατρικής.

Κι ένας πρωτοπόρος της Ιατρικής. https://t.co/pFPsIKzYxk

— George Pamboridis (@GPamboridis) October 28, 2017

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια λέγοντας ότι ο Γιώργος Κυριακίδης υπηρέτησε για σειρά ετών από τη θέση του Διευθυντή του Παρασκευαίδειου Χειρουργικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου και διενήργησε την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στην Κύπρο το 1986 και συνέδεσε το όνομα του με την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στη δωρεά οργάνων με σκοπό την μεταμόσχευση.

"Ο Δρ. Γιώργος Κυριακίδης αφήνει πίσω του τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη: την ίδια τη ζωή που προσέφερε μέσα από την επιστήμη του σε χιλιάδες συνανθρώπους μας", αναφέρει.

Ποιος ήταν

Σπούδασε Ιατρική σε Ισραήλ και ΗΠΑ και ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική και στις μεταμοσχεύσεις οργάνων, ιδιαίτερα νεφρών.

Εργάστηκε στις ΗΠΑ ως καθηγητής χειρουργικής μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Jackson Memorial Hospital στην Florida.

Το 1986 επέστρεψε στην Κύπρο, όπου δημιούργησε και διηύθυνε το Παρασκευαΐδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο στη Λευκωσία στο οποίο πραγματοποίησε πάνω από 800 μεταμοσχεύσεις, πέραν εκείνων που είχε πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, θεωρείται ο θεμελιωτής των μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο.

Το ίδρυμα απέκτησε διεθνή φήμη με εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, έχοντας τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις ανά πληθυσμό στην Ευρώπη, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία σε σχέση με την δωρεά οργάνων σε μια καθαρά αλτρουιστική βάση.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εργάστηκε ως σύμβουλος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στον Στρόβολο την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ώρα 14:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα