Ευθύνες σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους από Εμιράτα για ένταση στο Αλ-Άκσα

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με σημερινή του ανακοίνωση, επιρρίπτει ευθύνες για τις ταραχές στο Τέμενος Αλ-Άκσα, τόσο στο Ισραήλ, όσο και στους Παλαιστινίους διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ, τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι «είναι ανάγκη να προστατευθεί το Τέμενος Αλ-Άκσα από τα σοβαρά επεισόδια βίας που σημειώνονται». Ωστόσο, τόνισε ότι «οι προσκυνητές δεν

θα πρέπει να συγκεντρώνονται εντός του Τεμένους και σε τόπους προσευχής, συγκεντρώνοντας όπλα και εκρηκτικά».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΥΠΕΞ των ΗΑΕ τόνισαν «την ανάγκη να γίνει σεβαστός ο ρόλος της Ιορδανίας» και του Ιορδανικού Εβκάφ που επιφορτίζεται για την ομαλή λειτουργία του προσκυνήματος, σύμφωνα με το ισχύον ιστορικό στάτους-κβο. Παράλληλα, κάλεσε τις ισραηλινές αρχές «να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που παραβιάζει τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας και που μπορούν να δημιουργήσουν περαιτέρω ένταση».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δηλώνουν με την ανακοίνωσή τους ότι «υποστηρίζουν τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και για την σύσταση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τα σύνορα προ του Πολέμου του 1967, με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ». 

Η σημερινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων λαμβάνει αποστάσεις από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, το Κουβέιτ, το Ομάν και ο Λίβανος, που επέρριψαν αποκλειστική ευθύνη για την ένταση στο Τέμενος Αλ-Άκσα αποκλειστικά στην ισραηλινή πλευρά.

Διαβάστε ακόμη: Ανησυχία Λευκωσίας για κατάσταση στην Ιερουσαλήμ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα