«Έφτασε η στιγμή για ένα τρόπαιο»

Στο επίσημο περιοδικό του κυπέλλου Γ’ και Δ’ κατηγορίας, μίλησε ο προπονητής του Εθνικού Λατιών Μαρίνος Σατσιάς για την πορεία της ομάδας, αλλά και πως έφτασε η ώρα για ένα τρόπαιο.

Αναλυτικά:

Ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε τόσα τρόπαια, όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Κύπελλα, Πρωταθλήματα αλλά και Σούπερ Καπ που κατέκτησε το ΑΠΟΕΛ έχουν τη σφραγίδα του Μαρίνου Σατσιά, ο οποίος τώρα, ως προπονητής, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο με τον Εθνικό Λατσιών.

«Αγωνιζόμαστε

με την καλύτερη ομάδα της Γ’ Κατηγορίας, που δίκαια κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, που έχει πλάνο και αυτό δυσκολεύει περισσότερο το έργο μας. Ασχέτως της βαθμολογικής θέσης των ομάδων και το τι έχει γίνει στο Πρωτάθλημα, θεωρώ ότι στον τελικό οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Έχουμε καλή ομάδα, πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να φέρουμε το Κύπελλο στα Λατσιά», δηλώνει ο Μαρίνος Σατσιάς.

«Ενδεχομένως η Ξυλοτύμπου να έχει ένα πλεονέκτημα, από την άποψη ότι πήρε το Πρωτάθλημα, και έτσι, η χρονιά για αυτούς είναι πετυχημένη, ό,τι και να γίνει στον τελικό. Όμως, από την άλλη, εμείς έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να κλείσουμε τη χρονιά κατακτώντας ένα τρόπαιο» προσθέτει ο προπονητής του Εθνικού.

Τι σημαίνει για τον Εθνικό η παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου;

«Είναι μεγάλη υπόθεση για το Σωματείο μας το γεγονός ότι έφτασε στον τελικό. Ποτέ στο παρελθόν η ομάδα δεν κατέκτησε κάποιο Κύπελλο. Θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να πάρουμε ένα τρόπαιο που θα είναι και η ανταμοιβή για τους κόπους των ανθρώπων του Εθνικού που προσπαθούν να το διατηρούν ζωντανό και ανταγωνιστικό, έχοντας να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες, οικονομικές και όχι μόνο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη του Σατσιά και για το πού θα κριθεί ο τελικός:

«Θα το πάρει η ομάδα που θα δείξει με τη συμπεριφορά της μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο. Ίσως να κριθεί σε λεπτομέρειες, όμως θεωρώ καθοριστικό παράγοντα το πάθος που θα βγάλουν οι δύο ομάδες. Είναι σημαντικό που θα αγωνιστούμε στο ΑΕΚ Αρένα, ένα γήπεδο στολίδι και ελπίζω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να χειροκροτήσει τις δύο ομάδες».

Όσον αφορά τη δική του εμπειρία από την παρουσία του σε τελικούς, ο Μαρίνος Σατσιάς δηλώνει:

«Έχω μεγάλη εμπειρία ως ποδοσφαιριστής, όμως ως πρώτος προπονητής είναι η πρώτη μου παρουσία σε τελικό και θεωρώ ότι θα είναι μια εμπειρία που θα με βοηθήσει στη μετέπειτα πορεία μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα