Εφτά χρόνια χωρίς την "Μεγάλη Κυρία" του κυπριακού ραδιοφώνου

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απ’ την μέρα που σίγησε για πάντα η φωνή της «Μεγάλης Κυρίας» του κυπριακού ραδιοφώνου. Η Γιάννα Λοιζίδου έφυγε την παραμονή Χριστουγέννων του 2012, μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Η Γιάννα Λοϊζίδου, η «μεγάλη κυρία του κυπριακού ραδιοφώνου», παρουσίαζε για περισσότερα από 20 χρόνια την πρώτη σε ακροαματικότητα καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Λίγη Κουβέντα-Λίγη Μουσική».

Η Γιάννα είχε ένα ανεπιτήδευτο στυλ επικοινωνίας που έκανε τον ακροατή να αισθάνεται ότι βρισκόταν δίπλα του και κουβέντιαζαν

μαζί, ενώ το μουσικό ηχόχρωμα και ύφος της εκπομπής της ήταν μοναδικό και άνοιξε καινούργιους δρόμους στο ραδιόφωνο.

Στην εκπομπή της φιλοξένησε μεγάλους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Νταλάρας, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Πάριος, Πασχάλης Τερζής, Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Άννα Βίσση, Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Βέρτης.

Η ίδια λάτρευε τον Στέλιο Καζαντζίδη, από τον οποίο είχε καταφέρει να πάρει και πολύωρη ηχογραφημένη συνέντευξη.

Το 2002 βραβεύτηκε από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου για το αφιέρωμα της στο Στέλιο Καζαντζίδη.Το 2005 βραβεύτηκε ως Media Person της χρονιάς στα βραβεία «Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς», μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Για το Ράδιο Πρώτο και το Συγκρότημα Δίας η απουσία της Γιάννας Λοίζίδου είναι έντονη και το κενό, που άφησε, τεράστιο! Όσοι συνεργάστηκαν μαζί της τη θυμούνται πάντα με αγάπη! 

Στο βίντεο, το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ τον Δεκέμβριο του 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα