Ευσταθίου: Ψηφιακή εκπαίδευση άμεσα στους εκπαιδευτικούς

Στην ανάγκη κατάλληλης ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων ανάμεσα και στους εκπαιδευτικούς, στη βάση ενός νέου παιδαγωγικού προτύπου, αναφέρθηκε στα πλαίσια των συνεχιζόμενων εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Ως Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και ΜΜΕ για το θέμα του ρόλου της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή, ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε σήμερα ενώπιον

της Επιτροπής σχετικό ενημερωτικό μνημόνιο.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στην ομιλία του, ο κ. Ευσταθίου επεσήμανε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες επηρεάζουν σημαντικά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας, αλλά και σε ατομικό επίπεδο καθορίζουν τον τρόπο που ο καθένας εργάζεται, επικοινωνεί και κοινωνικοποιείται. Ως εκ τούτου, εξήγησε, η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί πλέον και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την επιτυχή διείσδυση στη σημερινή, ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει ακριβώς να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες μέσω καινοτόμων και προσαρμοσμένων προγραμμάτων, που να αναπτύσσουν εκείνες τις δεξιότητες, οι οποίες θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν όλα τα μαθησιακά τους πλεονεκτήματα και να ενταχθούν και να διαπρέψουν στην αγορά εργασίας, σημείωσε ο κ. Ευσταθίου. Κύριος στόχος αυτής της Έκθεσης, ανέφερε, είναι να καταγραφούν οι κυριότερες μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν στα εκπαιδευτικά συστήματά μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής και τις νέες μεθόδους διδασκαλίας.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Ευσταθίου, η αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών από το εκπαιδευτικό σύστημα δεν εφαρμόζεται στον ίδιο βαθμό από όλα τα κράτη μέλη και υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των χωρών. Αυτή η μεγάλη ανομοιομορφία, εξήγησε, οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν έχουν εισαγάγει καινοτόμες μεθόδους ψηφιακής μάθησης ή τις έχουν εισαγάγει με τρόπο πλασματικό, που δεν έχει επιφέρει τις προσδοκώμενες αλλαγές. Κατά συνέπεια, τόνισε, παρατηρείται ένα ολοένα αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στα παιδιά που έχουν πρόσβαση και τριβή με τις νέες τεχνολογίες και τα παιδιά που δυστυχώς δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα