ΕΥΡΩΚΟ: Κανένας ισχυρός δεν θα βοηθήσει χωρίς ανταλλάγματα

Τη θέση ότι κανένα ισχυρό κράτος δεν πρόκειται να βοηθήσει την Κύπρο χωρίς να έχει ισχυρά ανταλλάγματα εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Τζον Κέρι, ο Μιχάλης Γιωργάλλας είπε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία πρώτα ενδιαφέρονται

μέσα από την Κύπρο να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και μετά να βοηθήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Πρέπει να αποβάλουμε την αφέλεια ότι θα έρθουν είτε οι ΗΠΑ είτε η Ρωσία να μας βοηθήσουν χωρίς να έχουν ισχυρά ανταλλάγματα. Είναι η ώρα να ξεκαθαριστούν οι σχέσεις μας με όλους τους ισχυρούς παίκτες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή», τόνισε.

Τόνισε επίσης ότι αφού δηλώνουμε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ, θα πρέπει να απαιτήσουμε να πάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο αυτή η σχέση.

Δηλώνουμε ενεργειακοί συνεργάτες με το Ισραήλ και ενεργειακοί εταίροι με τις χώρες της ΕΕ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των συνεργασιών. Τόσο η Ρωσία όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνουν έτοιμες να αναβαθμίσουν τις επαφές και τις σχέσεις τους. Το επικείμενο ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα θα δώσει την ευκαιρία να γίνει αυτό», τόνισε.

Τέλος είπε ότι τα συμφέροντα που έχουν οι ισχυρές αυτές χώρες στην περιοχή εξυπηρετούνται όταν υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή.

«Μόνο η σωστή και βιώσιμη λύση του κυπριακού μπορεί να εμπεδώσει σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά την ίδια ώρα μια κακή λύση μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Αυτό πρέπει να εργαστούμε να γίνει κατανοητό από όλους τους ξένους παράγοντες που έχουν ενδιαφέροντα στην περιοχή μας», κατέληξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα