Έφορος Φορολογίας: "Σταύλος του Αυγεία" το Τμήμα Φορολογίας

Ως "Στάβλο του Αυγεία" παρομοίασε την κατάσταση που επικρατούσε στο Τμήμα Φορολογίας ο Γιάννης Τσαγγάρης, νέος Έφορος Φορολογίας, κατά την ανάληψη των καθηκόντων τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω των καθυστερημένων υποθέσεων που εκκρεμούσαν από το 1980.

Όπως δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, από το 1980 εκκρεμούσαν 30 χιλιάδες υποθέσεις ενστάσεων, 5 χιλιάδες καταστάσεις κεφαλαίων (capital statements), 4 χιλιάδες φορολογικές πιστοποιήσεις (tax certification) εταιρειών που

περιμένουν για να κάνουν εκκαθάριση.

Οι προϊστάμενοι, είπε, ανέθεταν σε υφιστάμενους τους κάποιες υποθέσεις, οι οποίοι επέβαλλαν αυθαίρετα φόρο ακόμη και για 100 ευρώ. Στη συνέχεια υποβαλλόταν ένσταση από τον φορολογούμενο και τότε άρχιζε ο έλεγχος για τα τελευταία 12 χρόνια και με αυτό τον τρόπο οι υποθέσεις στοιβάζονταν.

Χαρακτήρισε επίσης την κατάσταση ως “καφενείο” καθώς λειτουργοί του Τμήματος περιφέρονταν στους υπολογιστές και στις φορολογικές δηλώσεις πολιτών, βλέποντας και σχολιάζοντας τις φορολογικές δηλώσεις πολιτών, ενώ κατήγγειλε “τύπους” και “τύπισσες” - κατά την έκφρασή του - οι οποίοι προβαίνουν σε διαρροές σε βουλευτές και στα ΜΜΕ.

Όπως είπε, το θέμα είναι να αποφεύγεται η πρόσβαση σε πρόσωπα που δεν έχουν αρμοδιότητα στις λίστες των φορολογιών και στα στοιχεία, ενώ εξέφρασε τη βούληση να στήσει ένα Τμήμα στο οποίο οι πολίτες θα έχουν εμπιστοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα