Ευκαιρίες χρηματοδότησης για νέους επιχειρηματίες

Το Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS με χαρά ανακοινώνει ότι έχει οριστεί ως «Σημείο Επαφής» για το πρόγραμμα «Ανταλλαγής και Ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρηματιών» (SEEDplus) με σκοπό την ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. 

Το έργο  SEEDplus ενδυναμώνει την νέα γενιά των Κοινωνικών Επιχειρηματιών και των Επιχειρηματιών των Δημιουργικών Τεχνών στην Ευρώπη, στηρίζοντας την διακρατική συνεργασία και την συνεργατική μάθηση. Ως εταίρος στο έργο αυτό, το Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS δίνει την ευκαιρία σε νέους

και έμπειρους επιχειρηματίες, ειδικά στους τομείς της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και των Δημιουργικών Τεχνών, να συμμετάσχουν στα προγράμματα ανταλλαγής του Erasmus για νέους επιχειρηματίες.  Επιχειρηματίες που τώρα ξεκινούν ή δραστηριοποιούνται ήδη, έχουν την ευκαιρία να λάβουν χρηματοδότηση ώστε να επισκεφθούν για 1 έως 6 μήνες, έναν αντίστοιχο έμπειρο επιχειρηματία και να συνεργαστούν μαζί του, παρακολουθώντας την τρόπο εργασίας του.

Για τους έμπειρους επιχειρηματίες στην Κύπρο που θα συμμετάσχουν υποδεχόμενοι συναδέλφους τους από άλλες χώρες, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ανατροφοδότηση και μια νέα ματιά στα επιχειρηματικά τους σχέδια, να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές, να καλλιεργήσουν νέες συνεργασίες, να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες ιδέες, και παράλληλα να στηρίξουν και να αναδείξουν τις δραστηριότητες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. 

Το πρόγραμμα SEEDplus χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή στα πλαίσια του έργου «Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες» και υλοποιείται στην Ολλανδία, Εσθονία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, και Κύπρο, με την συμβολή των τοπικών σημείων επαφής. 

Το πρόγραμμα «Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες» είναι ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο κινητικότητας που ξεκίνησε το 2009.  Έκτοτε, ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται συνεχώς ξεπερνώντας σήμερα τις 26,000 εγγραφές.

Το Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS, ο ηγετικός οργανισμός της Κύπρου στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία, ίδρυσε και λειτουργεί το «Hub Nicosia», ένα χώρο συνεργατικής εργασίας και μια κοινότητα οργανισμών με πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα SEEDplus και Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, καθώς και για την διαδικασία υποβολής αίτησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Εliza Danenfelde Kirpe ([email protected], τηλ. 22252315) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.synthesis-center.org/eye

Keywords
Τυχαία Θέματα