Εφικτή η συμφωνία λύσης του Κυπριακού έως το τέλος του έτους

Τη θέση της βρετανικής κυβέρνησης, ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη ευκαιρία για ειρήνη στην Κύπρο», επαναδιατύπωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Λόρδων, προ ημερών, η βαρόνη Γκόλντι εκπροσωπώντας το Foreign Office, σημειώνοντας ότι το Λονδίνο θεωρεί εφικτή τη συμφωνία λύσης εντός του τρέχοντος έτους.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια συμφωνία έως το τέλος του έτους είναι εφικτή. Οι δύο πλευρές, υποστηριζόμενες από τα

Ηνωμένα Έθνη, εργάζονται άκοπα για το επιτύχουν. Το Ηνωμένο Βασίλειο συγχαίρει τις προσπάθειές τους και θα πράξουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε. Οι κύριοι ωφελημένοι θα είναι οι Κύπριοι, αλλά εν τέλει όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι», ανέφερε η λαίδη Γκόλντι και συνέχισε:

«Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες. Θα υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν θάρρος και θα πρέπει να είναι πρόθυμες να συμβιβαστούν. Αλλά, πιστεύουμε σθεναρά ότι η ανταμοιβή θα υπερισχύει των θυσιών. Προτρέπω τους ηγέτες και τις δύο κοινότητες να αδράξουν αυτή την ευκαιρία για διαρκή ειρήνη.

Σας διαβεβαιώ ότι η (βρετανική) κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στην υποστήριξη αμφότερων των πλευρών σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Η ίδια απέδωσε τη δημιουργία της ευκαιρίας και της «ελπίδας για λύση» στις «άοκνες» προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, παρά τα «αναμφισβήτητα σύνθετα προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα