Εφιάλτης στις A' Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης, σε δηλώσεις του στο Sigmalive κατήγγειλε την ανοχή της πολιτείας και την απουσία ισχυρής βούλησης για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Ο κ. Αργυρίδης ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας ασθενείς πήγαν στις A' Βοήθειες, πλήρωσαν τα 10 ευρώ και τελικά έφυγαν χωρίς να τους εξετάσει κανείς.

Ανέφερε ακόμη, οτι από τις 26 του μήνα

παραμένει κλινήρης ασθενής ο οποίος αναμένει να μεταφερθεί σε θάλαμο νοσηλείας όταν υπάρξει περιθώριο. Σήμερα είπε, 11 ασθενείς αναμένουν να εισαχθούν σε θαλάμους νοσηλείας, που καθίσταται αδύνατον εάν δεν αδειάσουν κλίνες.

Εκκλήσεις νοσηλευτών προς Υπ.Υγείας

Ο κ. Αργυρίδης επανέλαβε τις εκκλήσεις του προσωπικού προς τον Υπουργό Υγείας τον όποιον είναι έτοιμοι να συναντήσουν και τον καλούν να λάβει δραστικά μέτρα αποσυμφόρησης των ΤΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι 24 κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, παραμένουν κενές λόγω έλλειψης προσωπικού, παρόλο που ο κλάδος των νοσηλευτών είναι έτοιμος να τις στελεχώσει και αυτές, υπό την προϋπόθεση πρόσληψης προσωπικού.

Τα μέτρα...

Υπενθυμίζεται ότι μέτρα για αποσυμφόρηση των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών έλαβε από το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υγείας μετά και τη δίωρη απεργία που εξήγγειλαν και τελικά πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι νοσηλευτές των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού. Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι στα μέτρα που λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να ισχύουν συμπεριλαμβάνεται “το να φεύγουν οι ασθενείς στην ώρα τους, ούτως ώστε να αδειάζουν οι κλίνες”. Απήθυνε έκκληση στον κόσμο να έρχεται στην ώρα του να παραλαμβάνει τους ασθενείς που έχουν λάβει εξιτήριο, ούτως ώστε να μην παρατηρείται καθυστέρηση, η οποία μας στερεί κλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα