Ευχές για «ειρήνη και γαλήνη» από Χάσικο στον Δήμο Πάφου

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος ευχήθηκε στον κ. Φαίδωνος καλή δουλειά και στο Δήμο Πάφου “ειρήνη και γαλήνη” και διαβεβαίωσε το νέο Δήμαρχο ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα του, δίπλα στην Πάφο έτσι ώστε να έχουμε ευτυχή κατάληξη με το 2017 προς όφελος τόσο της Πάφου όσο και της Κύπρου στο σύνολό της.

Επεσήμανε ακόμη πως ο νέος Δήμαρχος ξεκίνησε πιεστικά, αφού δεν περιορίστηκε μόνο στις ευχές

και στα ευχαριστήρια, αλλά υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών πολλά αιτήματα.

“Επειδή ο ίδιος ήταν μέλος του Δημοτικού συμβουλίου είναι σε θέση να γνωρίζει όλα τα προβλήματα του Δ. Πάφου και κατ’ επέκταση να ξέρει τι ζητά με αποτέλεσμα να ζητήσει πολλές και μεγάλες απαιτήσεις”, είπε ο κ. Χάσικος.

“Κατανοώ την ανησυχία του και τις απαιτήσεις του ενόψει του Πάφος 2017”, δήλωσε.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε πως η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στο νέο Δήμαρχο, δίπλα στην Πάφο έτσι ώστε να έχουμε ευτυχή κατάληξη με το 2017 προς όφελος τόσο της Πάφου όσο και της Κύπρου στο σύνολο της.

Διευκρίνισε επίσης πως τα όσα ζήτησε ο κ. Φαίδωνος από τον ίδιο ως Υπουργό Εσωτερικών είναι σοβαρά και μεγάλα, σημειώνοντας πως θα πρέπει όλα αυτά να αξιολογηθούν στη βάση των δυνατοτήτων, χωρίς να αποκλείονται όμως και οι υπόλοιπες επαρχίες.

“Ναι μεν ξεκαθάρισε, Πάφος 2017, να δοθούν προτεραιότητες” αλλά από την άλλη πρόσθεσε “είναι και η υπόλοιπη Κύπρος τα υπόλοιπα αστικά κέντρα, τα οποία δεν πρέπει να παραβλέψουμε”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως τα αιτήματα που του υπέβαλε κ. Φαίδωνος είναι πολλά, μεγάλα και αφορούν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια.

“Να μας αφήσετε να τα αξιολογήσουμε δεδομένου ότι είναι τεκμηριωμένα αλλά και ώριμα”, συνέχισε, λέγοντας μάλιστα πως πολλά εξ αυτών έχουν πιθανότητες υλοποίησης.

Με την σειρά του ο κ. Φαίδωνος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την επίσκεψη του και για τις ευχές για μια παραγωγική παρουσία στο Δήμο της Πάφου και σημείωσε πως η συνεργασία του με τον κ. Χάσικο θα είναι στενότατη .

Επεσήμανε επίσης πως τόσο από παλαιότερη εμπειρία του όσο και από την σημερινή διακρίνεται η αποτελεσματικότητα και η πρακτικότητα του Υπουργού Εσωτερικών.

Πολύ γρήγορα, συνέχισε, διεξήλθαμε ένα κατάλογο ζητημάτων και θεμάτων και τόσο ο Υπουργός όσο και οι συνεργάτες του, φαίνεται πως έχουν τη διάθεση, βούληση και αντίληψη ότι η υπόθεση του 2017 είναι μια εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ακόμη στον κ. Χάσικο πως δεν επιθυμεί να παρεμποδιστούν άλλες πόλεις και άλλες επαρχίες, προσθέτοντας ωστόσο πως απλώς η Πάφος, η οποία θα εκπροσωπήσει το 2017 ολόκληρη την Κύπρο ως ΠΠΕ, οφείλει να προετοιμαστεί και να παρουσιαστεί με αξιοπρέπεια σε αυτό τον πολύ σημαντικό και σπουδαίο θεσμό σ’ όλη την Ευρώπη.

Επεσήμανε, επίσης,πως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει λόγω του ευρέως φάσματος θεμάτων και ζητημάτων με τα οποία καταπιάνεται, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη τροχοδρομήσει πολλά θέματα για να λυθούν και να προωθηθούν.

Είπε ακόμη, πως έχουν οριστεί κάποιες συναντήσεις σε συντονισμό και με οδηγίες του κ. Χάσικου οι οποίες θα γίνουν το επόμενο δίμηνο και θα φέρουν – όπως είπε- το αναμενόμενο αποτέλεσμα για να προχωρήσουν τα έργα οι δράσεις και οι ενέργειες στα πλαίσια της προετοιμασίας.

Ευρωπαϊκό κονδύλι για αστική ανάπτυξη

O κ. Φαίδωνος είπε πως σήμερα αναμένεται να υποβληθεί η τελική πρόταση η οποία έχει διαμορφωθεί στα 24. 710.000 για κονδύλι από τα Ευρωπαϊκά ταμεία και αφορά πέντε έργα και επτά δράσεις.

Το έγγραφο της πρότασης και ο κατάλογος των έργων που διεκδικεί ο Δ. Πάφου, είπε ο κ. Φαίδωνος, αποτελεί δημόσιο έγγραφο που θα κυκλοφορήσει, αν όχι σήμερα, τη Δευτέρα.

Για τον πλήρη κατάλογο των έργων τα οποία διεκδικούμε, συνέχισε, από το ευρωπαϊκό κονδύλι για την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη των πόλεων, θα δοθούν πλήρεις λεπτομέρειες τι διεκδικήσαμε, τι συμπεριλάβαμε σ’ αυτό το έγγραφο, τι διεκδικούμε και με τεκμηρίωση.

Ανακοίνωσε επίσης πως ο Δήμος Πάφου θα αναμένει την 15η Μαρτίου με την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα αξιολογήσει αντικειμενικά αφού γίνεται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον η διεκδίκηση αυτών των χρημάτων, να δουν την Πάφο με κατανόηση, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί ως ΠΠΕ, το 2017.

Ακολούθως ο κ. Χάσικος πραγματοποίησε περιοδεία την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, τα γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας Πάφου και τα Γραφεία του Κτηματολογίου και ολοκληρώνει την επίσκεψή του στα Γραφεία της Πολιτικής Άμυνας στην Πάφο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα