Ευχαριστίες Ζελένσκι σε Ερντογάν: «Είμαι ευγνώμων…»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την "προστασία" του και την "υποστήριξή" του.

«Συζητήσαμε την ανοικοδόμηση της χώρας μας μετά τον πόλεμο. Η υλοποίηση των συμφωνιών θα ενισχύσει την Τουρκία και την Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την προθυμία του να προστατεύσει το Χάρκοβο και τα περίχωρά του. Είμαι ευγνώμων για αυτές τις διαπραγματεύσεις και την υποστήριξη».

Ερντογάν: «Τους υπενθύμισα ότι μπορώ να τους φιλοξενήσω στην

Τουρκία»

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας δήλωσε ότι υπενθύμισε και στους δύο ηγέτες, Ζελένσκι και Πούτιν, ότι είναι έτοιμος πάντα να φιλοξενήσει μία σύνοδο κορυφής για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου. Κατά τις συναντήσεις μας με τον κ. Ζελένσκι, συζητήσαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων. Φυσικά, ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και περίπου έξι μήνες ήταν το κύριο θέμα των συνομιλιών μας. Για άλλη μια φορά του ανέφερα ότι η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας θα συνεχιστεί. Δήλωσα επίσης ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη λύση του πολέμου μέσω διπλωματίας και διαπραγματεύσεων. Όπως είπα στον κ. Πούτιν κατά την επίσκεψή μου στο Σότσι, έτσι υπενθύμισα και στον κ. Ζελένσκι ότι θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε μια μεταξύ τους συνάντηση».

Διαβάστε επίσης

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι θα συζητήσει το θέμα της Ζαπορίζια με τον Πούτιν

Την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αναλαμβάνει η Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευχαριστίες Ζελένσκι, Ερντογάν, Είμαι …,efcharisties zelenski, erntogan, eimai …