Εφαρμογή κινητού αναπτύσσει η ΔΟΘ για την υποστήριξη ατόμων με θαλασσαιμία

Στο πλαίσιο των διαχρονικών προσπαθειών της να αναπτύσσει χρήσιμα εργαλεία για τους ασθενείς με θαλασσαιμία σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) προχώρησε στη δημιουργία της πρωτοποριακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με την επωνυμία ‘’THALIA Mobile Αpp’’.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εφαρμογή αυτή στοχεύει στο να αποτελέσει έναν ψηφιακό βοηθό που θα δώσει δύναμη και υπευθυνότητα στον ασθενή, ώστε να διαχειρισθεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του σε καθημερινή βάση.

Κύριο

χαρακτηριστικό της εφαρμογής, σημειώνεται, είναι ένα ημερολόγιο που μπορεί εύκολα να συγχρονιστεί με το προσωπικό ημερολόγιο του χρήστη στο κινητό του τηλέφωνο. Μέσα σε αυτό, ο ασθενής θα μπορεί να σημειώνει οτιδήποτε αφορά τη διαχείριση και θεραπεία της ασθένειάς του, από υπενθυμίσεις για τις επερχόμενες μεταγγίσεις αίματος και τη λήψη της φαρμακευτικής του αγωγής (ονόματα και δοσολογία φαρμάκων, συχνότητα λήψης, κλπ.), μέχρι τη «βαθμολογία» της καθημερινής διάθεσής του ή και των επιπέδων πόνου που πιθανόν βιώνει.

Επιπρόσθετα, το ‘’THALIA Μobile Αpp’’ θα δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς, εάν και εφόσον το επιθυμούν, να μοιράζονται με τους θεράποντες και επιβλέποντες ιατρούς τους χρήσιμα στατιστικά για την υγεία τους, όπως λ.χ. τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης και φερριτίνης, τη συχνότητα των μεταγγίσεων αίματος κλπ., τα οποία θα τους επιτρέπουν να διαμορφώνουν μια σφαιρική εικόνα για την πορεία διαχείρισης της νόσου στους πάσχοντες.

Μέσα από την εφαρμογή, οι ασθενείς με θαλασσαιμία θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες της ΔΟΘ, να μαθαίνουν ενδιαφέροντα επιστημονικά νέα και να έχουν άμεση πρόσβαση στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και τις δημοσιεύσεις της Ομοσπονδίας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου μέσω του Google Play Store για συσκευές Android και μέσω App Store για συσκευές iOS.

To ‘’ΤΗΑLIA Mobile Αpp’’, προστίθεται, έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του τετραετούς προγράμματος δραστηριοτήτων (2018-21) της ΔΟΘ με τίτλο «Θαλασσαιμία εν Δράσει» (THALassaemia In Action – THALIA) που συγχρηματοδοτείται από το Τρίτο Πρόγραμμα για την Υγεία του Εκτελεστικού Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής CHAFEA για τους Καταναλωτές, την Υγεία και τα Τρόφιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα