ΕΔΕΚ:"Τα αιτήματα της πρωτομαγιάς 1886, παραμένουν επίκαιρα"

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι τα αιτήματα της εργατικής πρωτομαγιάς του 1886, είναι και σήμερα επίκαιρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Τιμούμε σήμερα τους πρωτοπόρους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και άνοιξαν νέους δρόμους για το εργατικό κίνημα.

Τα αιτήματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 1886 παραμένουν και σήμερα επίκαιρα. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι εργαζόμενοι διεκδικούν δικαίωμα στην πλήρη απασχόληση, δίκαιη αμοιβή και ανθρώπινες

συνθήκες εργασίας.

Στην Κύπρο για μια ακόμα χρονιά, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις. Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας δημιουργούν συνθήκες ασφυκτικών πιέσεων και χειροτέρευσης του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

Η κακοδιοίκηση και οι λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης μας έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του κυπριακού λαού και σε συρρίκνωση της μεσαίας τάξης.

Η ΕΔΕΚ με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς απευθύνει μήνυμα αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλους εργαζομένους αλλά και στους δεκάδες χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.

Στη νέα Βουλή η ΕΔΕΚ θα καταθέσει δέσμη μέτρων κοινωνικής πολιτικής που στόχο θα έχουν το μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης, τη σταδιακή αποκατάσταση των άδικων μέτρων που επιβλήθηκαν και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα