ΕΔΕΚ εναντίον ΑΚΕΛ με φόντο διαμαρτυρία για τις εκποιήσεις

Την απορία σε σχέση με τη στήριξη του ΑΚΕΛ στη διαμαρτυρία του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα στις 2 Αυγούστου.

Η αντίδραση της ΕΔΕΚ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου , βασίζεται όπως αναφέρει στο ότι "τον Σεπτέμβριο του 2014 το ΑΚΕΛ

ψήφισε το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και τον Απρίλιο του 2015 το ΑΚΕΛ καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα το οποίο πρόσφερε ένα πλαίσιο μερικής προστασίας των δανειοληπτών".

Το ΑΚΕΛ νωρίτερα είχε εκδόσει σχετική ανακοίνωση στήριξης της διαμαρτυρίας:

"Η απόφαση για συνεργασία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης δανείων Altamira είναι μια ανησυχητική εξέλιξη. Δημιουργεί προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους που εξυπηρετούνται καθώς η λειτουργία τέτοιων εταιρειών διευκολύνει τη μαζική πώληση περιουσιών σε μεγάλα επενδυτικά ταμεία. Έρχεται έτσι πιο κοντά ο κίνδυνος εκποιήσεων πρώτων κατοικιών.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι συνυφασμένη με τη βελτίωση των εισοδημάτων στην οικονομία, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα αποπληρωμής των δανείων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες οφείλουν να προχωρήσουν σε καλές και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις αξιοποιώντας τα περιθώρια που διαθέτουν και λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινωνία έχει στηρίξει με διάφορους τρόπους τα τελευταία χρόνια τον τραπεζικό τομέα.

Το κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις διοργανώνει διαμαρτυρία έξω από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη 2/8/2017 στις 11:00 πμ, με απαίτηση τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα σε Συνεργατισμό και Altamira. Το ΑΚΕΛ στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και θα συμμετάσχει στην διαμαρτυρία καλώντας παράλληλα τον κόσμο σε συμμετοχή".

Keywords
Τυχαία Θέματα