ΕΔΕΚ: Δημοκρατική εκτροπή η αύξηση του εκλογικού μέτρου

Δημοκρατική εκτροπή αποτελεί η επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού μέτρου δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Ταυτόχρονα ανέλυσε και την πρόταση που θα θέσει το κίνημα ενώπιον κομμάτων και πολιτών.

Η πρόταση του σοσιαλιστικού κόμματος προνοεί η πρώτη και δεύτερη κατανομή να ολοκληρώνονται ξεχωριστά σε κάθε εκλογική περιφέρεια και στη δεύτερη κατανομή να μην υπάρχει όριο εισδοχής. Η πρόταση αυτή τόνισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα τεθεί ενώπιον κομμάτων και πολιτών.

«Η απάντηση στα εκλογικά τεχνάσματα

και τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου 6 μήνες πριν απο τις εκλογές πρέπει να είναι η ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια η περισσότερη δημοκρατία και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της απλής αναλογικής. Η εκλογική διαδικασία δεν είναι μόνο υπόθεση των κομμάτων είναι κύρια υπόθεση των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο Μαρίνος Σιζόπουλος επέκρινε την πρόταση του ΔΗΣΥ για αύξηση του ποσοστού εισδοχής στο Κοινοβούλιο.

«Δυστυχώς η επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού μέτρου, σε συνάρτηση και με την αλλαγή του τρόπου παραχώρησης της κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα αποτελούν ενέργεια προς λανθασμένη κατεύθυνση. Συνιστούν δημοκρατική εκτροπή», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ πρόσθεσε ακόμη πως σε μια περίοδο όπου τα σοβαρά εθνικά και κοινωνικά προβλήματα επιβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και πολιτών αλλά και σε μια περίοδο όπου η πολιτική απαξιώνεται λόγω σκοπιμοτήτων, διαπλοκής, διαφθοράς και λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων, η απάντηση, όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει να είναι η περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, της συλλογικότητας και των δημοκρατικών θεσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα