ΕΔΕΚ: O ΠτΔ αναίρεσε το σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσε

Στη διαπίστωση ότι όση καλή διάθεση και να θέλουμε να επιδείξουμε για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, αυτό καθίσταται αδύνατο λόγω των αιφνίδιων και απρόβλεπτων αλλαγών των θέσεών του, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει σχεδόν αναιρέσει το σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσε, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βάση της οποίας, "αποδέχεται την αλληλένδετη συζήτηση όλων των κεφαλαίων και

όχι κατά προτεραιότητα τη συζήτηση των θεμάτων ασφάλειας και εδαφικού όπως είχε θέσει". Επίσης, "ενώ απέρριπτε μέχρι σήμερα την αλληλένδετη συζήτηση των κεφαλαίων, αυτή τη στιγμή την έχει αποδεχτεί. Αυτό θα ήταν νοητό αν γινόταν από την αρχή και όχι σήμερα που η δική μας πλευρά έχει προβεί σε σωρεία υποχωρήσεων, κυρίως στα θέματα διακυβέρνησης και περιουσιακού".

Ως τρίτο σημείο, ο κ.Σιζόπουλος χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη την αποδοχή ετοιμασίας εγγράφου για καθοδήγηση της συζήτησης για την ασφάλεια από τον κ. Άιντα, "ειδικά αυτή τη στιγμή που έχει αποδειχτεί η επικίνδυνα μεροληπτική του στάση υπέρ της Τουρκίας".

"Θα ήταν προτιμότερο και αποδεκτό εάν το συγκεκριμένο έγγραφο ετοιμαζόταν από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ότι το έγγραφο αυτό θα είναι έγγραφο του ΟΗΕ, η δυνατότητα αποστασιοποίησης από αυτό σε περίπτωση διαφωνίας με το περιεχόμενό του, θα είναι εξωτερικά δύσκολη", συμπληρώνει.

"Τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ακόμα μια φορά δεν κατόρθωσε να αποφύγει τις παγίδες της συγκεκριμένης συνάντησης", καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα