ΕΔΑΔ: Απορρίφθηκε το αίτημα του Κεναν για απαγόρευση έκδοσης στη Γερμανία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέτασε το αίτημα του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς και απεφάνθη όπως εκδοθεί κανονικά στη Γερμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αγιάς, Ευστάθιος Ευσταθίου, καταχωρίστηκε αίτηση στο ΕΔΑΔ για προσωρινή απαγόρευση έκδοσής του στη Γερμανία εώς ότου δοθούν πραγματικές εγγυήσεις, ότι ο αιτητής δεν θα εκδοθεί ή απελαθεί στην Τουρκία, όπου

εκεί αντιμετωπίζει πραγματικό και άμεσο κίνδυνο.

Η αίτησή του εξετάστηκε αυθημερόν και το Στρασβούργο απεφάνθη ότι λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης και του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης, δεν μπορεί να διατάξει τη μη έκδοσή του στη Γερμανία.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή ενώπιον του ΕΔΑΔ, ο δε Αγιάς θα είναι ελεύθερος να καταχωρήσει αίτημα εναντίον της Γερμανίας εάν  παρουσιαστούν ενδείξεις ότι θα μετακινηθεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, η απόφαση αφήνει ανοιχτό το θέμα παρέμβασης του ΕΔΑΔ, σε περίπτωση που οι γερμανικές αρχές αποφασίσουν είτε από μόνες τους είτε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές σε παραπέρα προώθησή του Αγιάς προς την Τουρκία.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΔΑΔ, Απορρίφθηκε, Κεναν, Γερμανία,edad, aporrifthike, kenan, germania