Έχει μέλλον το κυπριακό Τζούντο

Επιτυχημένη η παρουσία της κυπριακής αποστολής στο «Παγκόσμιο Κύπελλο Ηλιάδης».

Σε συνεχή άνοδο βρίσκεται η πορεία των κύπριων αθλητών του Τζούντο. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάλλιστα κανείς από τις εμφανίσεις των αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και φυσικά μέσα από τα αποτελέσματα τους.

Η κυπριακή αποστολή βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για το «9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ηλιάδης» και επέστρεψε στην Κύπρο

με πλούσιες εμπειρίες και θετικά αποτελέσματα.

• Στην φωτογραφία οι Πρωταθλητές μας Γιώργος Μπαλατσασβίλλι και Σοφία Ασβεστά μαζί με την μασκότ των Αγώνων.

Η Βασιλική Κουρρή ήταν αυτή που ξεχώρισε περισσότερο απ’ όλους κατακτώντας την πολύ τιμητική 5η θέση.

Αξιόλογοι ήταν οι αγώνες των πρωταθλητών Γιώργου Μπαλτσιασβίλι και Σοβίας Ασβετά όπου κατέκτησαν τις 7ες θέσεις.

Οι Πρωταθλητές μας Χρίστος Τρικωμίτης, Κύπρος Κουρρής και Κυριάκου Λάζαρος παρά το γεγονός ότι σημείωσαν νίκες δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη οκτάδα λόγω των πολλών συμμετοχών αθλητών στην κατηγορία τους.

Το «Παγκόσμιο Κύπελλο Ηλιάδης» πραγματοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στις εγκαστάσεις που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004 και έδωσαν το παρών τους 234 αθλητές από 24 χώρες. Την Κυπριακή αποστολή συνόδευσε ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Τζούντο και πρώην πρωταθλητής μας Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Η παρουσία του Χριστοδουλίδη στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις όπως είναι λογικό του ξύπνησαν όμορφες μνήμες, καθώς το 2004 είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνε της Αθήνας.

«Ένοιωσα πολύ μεγάλη συγκίνηση»

Ο Χρίστος Χριστοδουλίδης με δηλώσεις του μίλησε τόσο για τα αισθήματα που ένοιωσε κατά την πρώτη επίσκεψη του στις συγκεκριμένες εγκαστάσεις, ενώ έκανε και τον απολογισμό για την συμμετοχή των Κύπριων αθλητών.

Αρχικά τόνισε πως: «Έτυχε να συνοδεύσω σε αρκετές πόλεις αθλητές της Ομοσπονδίας μας, ωστόσο αυτό που ένοιωσα στην Αθήνα ήταν πολύ διαφορετικό. Ένοιωσα πραγματικά μεγάλη συγκίνηση όταν συνόδευσα την Κυπριακή Αποστολή στους συγκεκριμένους αγώνες διότι θυμήθηκα με την είσοδο μου στο Ολυμπιακό στάδιο που αγωνίστηκα πριν 13 χρόνια στην Ολυμπιάδα της Αθήνας του 2004. Ήρθαν στο μυαλό μου διάφορες στιγμές της εποχής εκείνης που ήταν πραγματικά από τις ωραιότερες της καριέρας μου».

Όσο για την παρουσία των κύπριων αθλητών ο Χρίστος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως: «Ήμουν σίγουρος ότι παρά το ψηλό επίπεδο των Αθλητών στην διοργάνωση, θα φέρναμε κάποια θετικά αποτελέσματα όπως και έγινε. Τόσο ο έμπειρος Χρίστος Τρικωμίτης (2 νίκες) όσο και η Βάσια Κουρρή (5η θέση) απέδειξαν ότι βρίσκονται σε συνεχή άνοδο και στον σωστό δρόμο. Οι νεαροί Πρωταθλητές μας Γιώργος Μπαλατσασβίλι, Κύπρος Κούρρη και Σοφία Ασβεστά παρά το νεαρό της ηλικίας απέδειξαν ότι έχουν πλούσιο ταλέντο και το μέλλον τους ανήκει πραγματικά. Κρίνω πολύ θετική την παρουσία της Κυπριακής αποστολής. Είχαμε και κάποιες ατυχίες καθώς πολλοί αγώνες κρίθηκαν στην παράταση. Θέλω να συγχαρώ προσωπικά αλλά και ως Ομοσποδνία Τζούντο τους αθλητές και τους προπονητές για τις αξιοπρεπέστατες παρουσίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα