Έχασε η Ελλάδα (71-80 από την Τουρκία)

Η Εθνική Εφήβων της Ελλάδας δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, γνωρίζοντας την ήττα με 71-80 από την Τουρκία στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα πολλά λάθη και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κούρασης λόγω της υπερπροσπάθειας που κατέλαβαν στον ημιτελικό κόντρα στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν

το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλες με 16-16. Η Εθνική "χτυπούσε" κυρίως μέσα από το ζωγραφιστό με τους Κώστα Μήτογλου και Θωμά Κώττα, καθώς η περιφέρεια τα είχε βρει... σκούρα κόντρα στους μαχητικού Τούρκους.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερα για την Εθνική Εφήβων, καθώς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγώνα εξαιτίας ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου η Τουρκία ξέφυγε με διαφορά 13 πόντων (46-33), εκμεταλλευόμενη τα λάθη των διεθνών και το σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ. Ο Λούντζης πήρε πάνω του αρκετές προσπάθειες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό και αυτό βοήθησε τους Τούρκους, να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 44-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι διεθνείς πάλεψαν για την ολική επαναφορά, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Ντόρσεϊ (19 π.), όμως οι παίκτες του Ουγκουράτα κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Δεκάλεπτα: 16-16, 31-36, 44-56, 71-80

Ελλάδα: Τολιόπουλος 9 (3), Λούντζης 4, Κώττας 13 (8 ριμπ.), Ντόρσεϊ 19 (1), Μήτογλου 10, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος.

Τουρκία: Μπαϊράμ 4, Ουγκιουρλού 6, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 5, Μπαϊκάν, Κορκμάζ 28 (4), Αράρ 7 (1), Ολμάζ 3, Ουλουμπάι 5, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 16.

Keywords
Τυχαία Θέματα