Εμπλουτίζεται το πρόγραμμα άθλησης στις φυλακές

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Τμήμα Φυλακών υπέγραψαν χθες, Τετάρτη, κείμενο Στρατηγικής Συνεργασίας, για τον εμπλουτισμό του προγράμματος άθλησης στις φυλακές, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού.

Τη Στρατηγική Συνεργασία υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες και εισαγωγή νέων προγραμμάτων στις φυλακές, καθώς και τη διοργάνωση επιδείξεων

αθλημάτων από εξειδικευμένους προπονητές.

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της Στρατηγικής Συνεργασίας, με την οποία εδραιώνεται ο αθλητισμός στο Τμήμα Φυλακών, λέγοντας ότι «όλοι στον ΚΟΑ είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα Στρατηγική Συνεργασία θα αποτελέσει ορόσημο για την εδραίωση της συνεργασίας των δύο φορέων».

Σύμφωνα με την κ. Παπαέλληνα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του για την παροχή ευκαιριών άθλησης σε όλους τους πολίτες, ο ΚΟΑ επενδύει τα τελευταία χρόνια σε καινοτόμα προγράμματα και δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό.

Η Στρατηγική προβλέπει, μεταξύ άλλων, και τη τη διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων, την απόκτηση διπλώματος προπονητή καθώς και τη διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων αλλά και συναντήσεις με άλλες ομάδες εκτός φυλακών. Παράλληλα, περιέχει ειδικό πρόγραμμα για δεσμοφύλακες στο Τμήμα Φυλακών με στόχο τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και μαθήματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών ευχαρίστησε από την πλευρά της τον ΚΟΑ για τη σταθερή στήριξη του στο έργο που επιτελείται στις Φυλακές.

Είπε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι, που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως θαλάμοι για να διαμένουν οι κρατούμενοι, μετατράπηκαν σε γυμναστήρια με σύγχρονα όργανα γυμναστικής και χώρους ψυχαγωγίας με επιτραπέζια παιγνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδοσφαιράκια και άλλα.

Πρόσθεσε τέλος ότι οι προσφερόμενες ευκαιρίες για υγιή απασχόληση, αθλητική παιδεία και ψυχαγωγία των κρατουμένων βοηθούν σημαντικά στην ομαλότερη επανένταξη τους στην κοινωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα