Εμπλέκεται και σε τέταρτη υπόθεση κακοποίησης βρεφών η παιδοκόμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κατ' οίκον παιδοκόμο, που φέρεται να εμπλέκεται και σε τέταρτη υπόθεση κακοποίησης βρέφους.

Η εν λόγω υπόθεση είναι η πρώτη χρονολογικά, που τέθηκε ενώπιον της Αστυνομίας και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2022, αλλά δεν έχει καταχωριστεί ως καταγγελία στο ημερολόγιο συμβάντων,

καθώς οι γονείς επέλεξαν να μην την καταγγείλουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα, δεν δίστασε να απειλήσει οικογένεια, τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ενημερώθηκε ότι πριν από δύο χρόνια, η μητέρα την κατήγγειλε στην Αστυνομία για κακοποίηση του παιδιού της.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη βρεφοκόμο που φέρεται να κακοποιούσε βρέφη

Στα σκαριά αυστηρός νόμος

Στα σκαριά βρίσκεται νέα νομοθεσία, με βάση την οποία θα τηρούνται και θα δημοσιεύονται τα μητρώα των εγκεκριμένων παιδικών-βρεφοκομικών σταθμών και των κατ' οίκον φροντιστών παιδιών.

Το νέο νομικό πλαίσιο θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο περί Παίδων Νόμο, που χρονολογείται από το 1959.

Αν ίσχυε αυτή η πρόνοια στην υφιστάμενη νομοθεσία, σήμερα η Αστυνομία δεν θα διερευνούσε υπόθεση κακοποίησης βρεφών εναντίον κατ' οίκον παιδοκόμου, που είναι παράνομη, διότι το όνομά της δεν θα περιλαμβανόταν στο μητρώο των αδειούχων φροντιστών.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα