Εμπειρία Τρισδιάστατης Εκτύπωσης στο The Mall of Cyprus

Η τρισδιάστατη εκτύπωση, 3D printing, αποτελεί μια απίστευτα συναρπαστική τεχνολογική εμπερία, η οποία σου προσφέρει τη δυνατότητα και το φανταστικό συναίσθημα να κρατήσεις στο χέρι σου τη σχεδιαστική σου δημιουργία. Η εμπειρία είναι διασκεδαστική, με πολλές προκλήσεις και απεριόριστες δημιουργικές εκφράσεις. Πρόκειται για μια διαδικασία μέσα από την οποία ένα ψηφιακό μοντέλο μετατρέπεται σε τρισδιάστατο φυσικό αντικείμενο. Το αποτέλεσμα δημιουργείται με την προσθετική μέθοδο όπου πλαστικό σε ημίρευστη κατάσταση τοποθετείται σε στρώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία του μοντέλου.

Οι

τρισδιάστατοι εκτυπωτές θεωρούνται σήμερα η μεγαλύτερη επανάσταση στον τεχνολογικό χώρο. Οι πρώτοι τέτοιοι εκτυπωτές πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους τη δεκαετία του 80 ενώ σήμερα διανύουμε περίοδο όπου πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι στηρίζονται στην πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία. Στην ιατρική, δημιουργούνται οδοντιατρικά και ακουστικά εμφυτεύματα, στην οικοδομική, μακέτες, στην χρυσοχοεία, αντίγραφα κοσμημάτων, στην έρευνα, μικρορομποτική, στην εκπαίδευση , σχεδιαστικά αντικείμενα σε τεχνικής φύσεως μαθήματα.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές της αμερικάνικης εταιρείας 3DSystems παρουσιάζονται σε ειδικό περίπτερο στην Είσοδο 1 του The Mall of Cyprus όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να εκτυπώσουν με τη βοήθεια ειδικευμένου προσωπικού αντικείμενα της επιλογής τους. Οι εκτυπωτές της 3DSystems διατείθενται στην κυπριακή αγορά από την εταιρεία Hellenic Technical Enterprises Ltd.

Keywords
Τυχαία Θέματα