Δυτική Όχθη: Επίθεση με μαχαίρι -Νεκρός ο δράστης και 3 Ισραηλινοί

Πολύνεκρη επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε την Τρίτη στην ισραηλινή πόλη Αριέλ στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης με δράστη 18χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος αφού σκότωσε τρεις Ισραηλινούς πολίτες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τρεις, εξουδετερώθηκε από ισραηλινό στρατιωτικό που βρέθηκε τυχαία σε ένα από τα δύο σημεία της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο 18χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι σε τέσσερεις Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονταν σε σταθμό βενζίνης στην είσοδο της πόλης Αριέλ, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Στη συνέχεια

επιβιβάσθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο και οδηγώντας επί της εθνικής οδού στο αντίθετο ρεύμα, προκάλεσε καραμπόλα οκτώ οχημάτων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι τέσσερεις Ισραηλινοί. Αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε και στην προσπάθειά του να τραπεί σε φυγή, πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιωτικό που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή. 

Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο 18χρονος Παλαιστίνιος είναι μόνιμος κάτοικος Δυτικής Όχθης με άδεια εργασίας στην ισραηλινή επικράτεια και δεν έχει ποινικό παρελθόν. Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ισραηλινή κρατική τηλεόραση, μέλη της οικογένειάς του εκτίουν ποινή στις ισραηλινές φυλακές υψίστης ασφαλείας λόγω συμμετοχής τους σε τοπικούς πυρήνες της οργάνωσης Χαμάς στην Δυτική Όχθη.

Η οργάνωση Χαμάς χαιρέτισε την επίθεση με ανακοίνωσή της, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η σημερινή επίθεση καταδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει ο παλαιστινιακός λαός να συνεχίσει την επανάστασή του και να προστατεύσει το Αλ-Άκσα», προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά την αποτυχία των δυνάμεων της κατοχής να εξουδετερώσει το πνεύμα αντίστασης και να αποτρέψει την εξάπλωσή του».

Την επίθεση χαιρέτισε επίσης η αριστερή οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί μήνυμα που αποδεικνύει την επιμονή του λαού μας να συνεχίσει τον αγώνα της αντίστασης έως ότου εξευτελισθούν οι δυνάμεις της κατοχής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, υποστράτηγος Ραν Κοχάβ, σε συνέντευξή στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι διερευνάται για ποιον λόγο ο δράστης δεν εξουδετερώθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται μόνιμα σε πολύ κοντινό σημείο από τον σταθμό παροχής βενζίνης στην είσοδο της πόλης Αριέλ, προσθέτοντας ότι έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να εξετασθούν οι περιστάσεις που επέτρεψαν στον δράστη να δρα ανεξέλεγκτος επί 20 λεπτά.

Η σημερινή επίθεση συμπίπτει με τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών της νέας Κνέσετ, που έχει προγραμματισθεί για τις απογευματινές ώρες, εν μέσω μετεκλογικών ζυμώσεων ενόψει του σχηματισμού νέας Κυβέρνησης υπό τον Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, αναφερόμενος στην επίθεση και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων Ισραηλινών πολιτών, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι η κρατική μηχανή «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να διαφυλάξει τους πολίτες της χώρας και να πλήξει την τρομοκρατία οπουδήποτε και οποτεδήποτε».

Ο νικητής των εκλογών και εντολοδόχος για τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, ηγέτης του Λικούντ, Βενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε με δήλωσή του στα τοπικά μέσα τα συλλυπητήριά του ενώ ο επικεφαλής του κομματικού σχηματισμού της εθνοθρησκευτικής ακροδεξιάς Μπετσαλέλ Σμότριτς, σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι «ήδη από την πρώτη ημέρα των εργασιών της νέας Κνέσετ, λαμβάνουμε μία σοβαρή υπενθύμιση ποιο ακριβώς είναι το ζήτημα που θα πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπισθεί. Πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας και να ανακτήσουμε την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού».

Ενόσω οι μετεκλογικές ζυμώσεις μεταξύ του Νετανιάχου και των ηγετών των κομμάτων της Δεξιάς συνεχίζονται, παρατηρείται διχογνωμία ως προς ποια υπουργεία θα αναλάβουν στελέχη του «Θρησκευτικού Σιωνισμού», που επιδιώκουν τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Διπλή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Καπνοί πάνω από την πόλη (vid)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα