Δυστοκία στην αντικατάσταση της Λουτ- Απορρίπτει τις προτάσεις η Τουρκία (vid)

Δυστοκία παρουσιάζεται λόγω άρνησης της Τουρκικής πλευράς στις εισηγήσεις ατόμων που θέτει ο Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ πρόβλημα παρουσιάζεται γενικότερα με τους διορισμούς των αντιπροσώπων. Τόσο στην θέση της κυρίας Σπέχαρ, όσο και στην θέση της Τζέιν Χολ Λουτ.

Η πληροφορίες λένε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΟΗΕ αποφάνθηκε ότι υπάρχει εν δυνάμει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ενασχόληση της με το Κυπριακό και στη θέση που ανέλαβε στο Διοικητικό Συμβούλιο της πετρελαϊκής εταιρείας Shell,

διότι υπάρχει διάσταση με τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο. Φαίνεται όμως ότι υπήρχαν κι άλλα ζητήματα γιατί ήταν προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και όχι ειδική απεσταλμένη που να λογοδοτεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας. 

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ-ΓΔ ΟΥΝΕΣΚΟ:Συζητήθηκε η καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα

Η Τουρκική πλευρά προσπαθεί και σε αυτό το ζήτημα να δείξει δύναμη ισχύος. Γίνονται προσπάθειες ακόμη να διοριστεί ίσως και νέος ειδικός Σύμβουλος του Αντόνιο Γκουτέρες, όπως ήταν ο Έσπεν Μπάρθ Άιντα, όμως και σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν δυσκολίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε τεθεί και στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης, αλλά η τουρκική πλευρά έφερε έντονες ενστάσεις. Σε κάθε περίπτωση το ζητήματα θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Θα ήμουν υπεραισιόδοξος αν έλεγα ότι μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα

Keywords
Τυχαία Θέματα