Δυσωδία …κακοδιαχείρισης στα αποχετευτικά Λευκωσίας-Λάρνακας

Στα χέρια των ανακριτών οι υποθέσεις κακοδιαχείρισης και ενδεχόμενης διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα αποχετευτικά Λευκωσίας και Λάρνακας. 15 ύποπτοι στο μάτι του κυκλώνα.

Άρχισαν ήδη οι ανακρίσεις και οι πρώτες καταθέσεις έχουν ληφθεί σχετικά με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις κακοδιαχείρισης των αποχετευτικών συστημάτων Λευκωσίας και Λάρνακας και τα ύποπτα συμβόλαια εκατομμυρίων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, στα χέρια του οποίου βρισκόταν τον τελευταίο μήνα η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που καταδεικνύει ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, άναψε το πράσινο

φως για την ενδελεχή διερεύνησή τους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, «οι δύο υποθέσεις που αφορούν το αποχετευτικό Λευκωσίας και Λάρνακας βρίσκονται κοντά μας, έχουν ήδη οριστεί οι ανακριτικές ομάδες, άρχισαν τη διερεύνηση με τη λήψη καταθέσεων».

Στα 15 ανέρχονται τα άτομα, που σύμφωνα με την εφημερίδα ''Φιλελεύθερος''', θεωρούνται ύποπτα από την Αστυνομία και τελούν υπό έρευνα. Δέκα από αυτά εργάστηκαν ή συνεργάστηκαν για το αποχετευτικό Λευκωσίας, ενώ τα υπόλοιπα πέντε για το αποχετευτικό Λάρνακας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, εργολάβοι, νυν και τέως κρατικοί λειτουργοί, στελέχη και συνεργάτες των Συμβουλίων Αποχετεύσεων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο χρόνος των συλλήψεων να μετράει ήδη αντίστροφα.

«Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης, στα αρχικά στάδια. Αξιολογούνται οι καταθέσεις που λαμβάνονται και βεβαίως θα προχωρήσουμε, έχοντας υπόψη ότι υπολείπεται και υπάρχει αρκετός όγκος ανακριτικού έργου μέχρι να φθάσουμε σε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Αγγελίδη.

Αναφορικά με το αποχετευτικό Λευκωσίας, οι ανακριτές εξετάζουν πιθανή υπόθεση πλαστογραφίας και φιλικούς διακανονισμούς του ΣΑΛ.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, όπως πρώτο αποκάλυψε το διαδικτυακό SIGMALIVE, οι εργολάβοι διόγκωναν με εξωπραγματικά ποσά τις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο Τελικός Φιλικός Διακανονισμός είναι εις βάρος τους, πράγμα το οποίο δεν ευσταθούσε, καθότι το ποσό ήταν εκ των πραγμάτων πολύ μεγαλύτερο από αυτό, στο οποίο κατέληξε η αξιολόγηση του Μηχανικού.

Όσον αφορά στο αποχετευτικό Λάρνακας, εξετάζονται κυρίως υποθέσεις ανάθεσης συμβολαίων και εκτέλεσης έργων του αποχετευτικού.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να ζητηθεί από την Αστυνομία το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ατόμων τα οποία φέρεται να είχαν ύποπτες δοσοληψίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα