Δύο κυπριακά ιδρύματα στα καλύτερα "νέα" πανεπιστήμια του κόσμου

Την ετήσια κατάταξη των καλύτερων «νέων» πανεπιστημίων στον κόσμο (THE Young University Rankings 2018) -δηλαδή πανεπιστημίων που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια- δημοσίευσαν οι Times Higher Education για το 2018.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του eduguide.gr, η κατάταξη «THE Young University Rankings», χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες «απόδοσης» που χρησιμοποιούνται στην κατάταξη των Times Higher Education

«THE World University Rankings», οι οποίοι καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (τη διδασκαλία, την έρευνα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνοποίηση). Δίνεται, όμως, μικρότερη έμφαση σε «υποκειμενικούς» δείκτες ακαδημαϊκής αναγνώρισης που συνδέονται στενά με την «αίγλη» και την οικονομική δυνατότητα μέσω δωρεών και κληρονομιών, δείκτες που ευνοούν τα «παραδοσιακά» Πανεπιστήμια στις διεθνείς κατατάξεις.

Το Hong Kong University of Science and Technology ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της εν λόγω κατάταξης, τοποθετώντας το École Polytechnique Federale de Lausanne της Ελβετίας στη δεύτερη θέση. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν τα πανεπιστήμια Nanyang Technological University (Σιγκαπούρη), Paris Sciences &Lettres – PSL University (Γαλλία) και Maastricht University (Ολλανδία).

Όσον αφορά τα ελληνόφωνα πανεπιστήμια, δύο ελληνικά και δύο κυπριακά πανεπιστήμια κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τα καλύτερα «νέα» πανεπιστήμια για το 2018:

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (θέση 59)

Πανεπιστήμιο Κρήτης (θέση 62)

Πανεπιστήμιο Κύπρου (θέση 64)

Πανεπιστήμιο Αιγαίου (θέση 151-200)

Keywords
Τυχαία Θέματα