ΔΣΜΚ: Ικανοποιητική επάρκεια ηλεκτρισμού για θερινή περίοδο

Υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια ηλεκτρικής παραγωγής για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση κατά τη θερινή περίοδο 2015, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες σοβαρές βλάβες που θα επηρεάσουν αριθμό μονάδων παραγωγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ).

Παρόλο που υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια στην παραγωγή, ο ΔΣΜΚ απευθύνει έκκληση προς τον Κύπριο καταναλωτή να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξοικονόμηση ηλεκτρικής

ενέργειας, για το καλό του συνόλου, όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως φέτος η μέγιστη ζήτηση ηλεκτρικού φορτίου έφθασε μέχρι τη στιγμής τα 870MW που περιλαμβάνει και την εκτιμούμενη παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι συνδεδεμένα στο Δίκτυο Διανομής. Πέρσι η μέγιστη ζήτηση ανήλθε στα 910 MW και είχε καταγραφεί περί τα τέλη Αυγούστου 2014.

Οπως αναφέρεται, ο ΔΣΜΚ αναμένει ότι η μέγιστη ζήτηση για φέτος θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, ωστόσο αν παρουσιασθεί ξαφνικά ένας παρατεταμένος καύσωνας με θερμοκρασίες πέραν των 40-41 βαθμών, σε συνδυασμό με ψηλά ποσοστά υγρασίας, τότε η ζήτηση μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 910 MW που είχαμε πέρσι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα