Δρ.Πανά: Πρώτο τρίμηνο 21 έρχονται εμβόλια AstraZeneca και BioNTech

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η ενημέρωση από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, όπου παρουσιάστηκε η Εθνική Αναφορά.

Η δρ. Ζωή–Δωροθέα Πανά απάντησε στην ερώτηση που παρέθεσε το SigmaLive σχετικά με τις υποδομές που χρειάζονται τα εμβόλια και αν η Κύπρος έχει τέτοιες υποδομές ή θα χρειαστεί για δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις.

Εξήγησε ότι ως χώρα ακολουθούμε όλες τις κεντρικές διαδικασίες που υπάρχουν και αφορούν

τα συμβόλαια με τις εταιρίες που παράγουν τα εμβόλια.

«Στόχος μας είναι να πάμε την ασφαλή οδό». Πρόσθεσε ότι ως Κύπρος θα προσπαθήσουμε να έχουμε συνεργασία με και με τις τρεις τεχνολογίες εμβολίων που θα είναι διαθέσιμες.

Τόνισε ότι παρακολουθούν τις αξιολογήσεις που γίνονται από τον εγκεκριμένο οργανισμό του ΕΜΑ. Συμπλήρωσε ότι οι πρώτες δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca και της BioNTech θα φτάσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2021 θα φτάσουν τα εμβόλια της Johnson&Johnson.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που θα υπάρξουν στον εμβολιασμό της κοινωνίας, εξηγώντας ότι έχουν καταρτήσει πλάνο μαζί με την συμβουλευτική επιτροπή, σύμφωνα πάντα με τον Οργανισμό Πρόληψης Νοσημάτων.

«Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα οποία θα μας δώσουν και τις πρώτες οδηγίες για ομάδες όπως τα παιδιά και τις ευάλωτες ομάδες».

Διαβάστε ακόμη: 

Αίτηση για επείγουσα άδεια έγκρισης καταθέτουν σήμερα PfizerBioNTech

Πόσα κρούσματα και πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν σε κάθε επαρχία (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα